2021-03-14 - Smile & Spirit - Beauty Blog

19 март 2021

Nešto malo o meni...

19 март 2
Nešto malo o meni...

Moje ime je Gordana😊

Dugo sam razmišljala da li da krenem sa ovakvom vrstom bloga i evo, konačno sam se usudila da krenem na to putovanje zajedno sa vama 😉  Nadam se da će vam se dopasti i da ćete uživati u svakoj objavi. Ono što me navelo da pokrenem blog, ove vrste, je pre svega moje iskustvo od veoma loše, tanke i prilično kratke kose, koja je bila veoma lošeg kvaliteta, do ove lepe i negovane kose koju trenutno imam. Mogu reći da sam zaista prošla trnovit i dugačak put da bi moja kosa izgledala ovako kako izgleda danas ali! vredelo je 😀 Verujem da mnogo devojaka i žena, pa i mladića i muškaraca ima sličan problem i iz tog razloga želim da zabeležim svoje iskustvo, da ga podelim sa svima vama, i ono što od srca želim je da vam pomognem svojim primerom, da vas motivišem i podstaknem, da verujete da uz trud može dosta toga da se popravi, pa i stanje kose.

Biće na ovim stranicama reči i o drugim stvarima. Pored kose, pisaću i o proizvodima za lice, kao i o zdravoj ishrani koju obožavam. Suprug i ja imamo YouTube kanal pod nazivom "Naša mala kuhinja" pa u koliko nekog zanima može pogledati. Evo linka ka kanalu Nasa Mala Kuhinja. Pisaću o različitim temama, a trudiću se da i vama izadjem u susret oko stvari koje vas interesuju. 

Šta vam još mogu reći o sebi 🙆 Imam sina Marka i supruga Slobodana. Zaposlena sam i po struci sam diplomirani inžinjer informatike. Ne mogu reći da je informatika moja ljubav 😜 ali mogu reći da uživam u poslu koji radim, sa ljudima sa kojim radim i trudim se da sve što radim uradim kvalitetno.

Za početak mislim da je ovo dovoljno da stvorite neku sliku o meni 😃 

Pa hajde da počnem sa blogovanjem, poželite mi sreću 😊

Vaša Gordana 😊💗

* Sama pravim fotografije koje kačim i autor sam svih tekstova koje možete pronaći ovde na blogu, osim ukoliko nije drugačije naznačeno. Korišćenje i kopiranje teksta i fotografija sa bloga je zabranjeno bez moje prethodne dozvole (copy right by Smile & Spirit 💝 )

*Sastav proizvoda ili kopiram sa sajta proizvođača ili ga prepišem sa proizvoda i nadam se da to nije zabranjeno 😅 

* "Analizu" proizvoda, odnosno  sastojke (ingredients) koji se nalaze u samom proizvodu proveravam preko  ovog sajta: http://cosdna.com/eng/ingredients.php . Veoma je jednostavno, dovoljno je kopirati sastav, ubaciti u polje na kome piše: Ingredients List i zatim kliknuti na plavo polje na kome piše: Ingredients Analysis i sa leve strane ovog teksta se nalazi mala lupa. Ukoliko imate poteškoća oko snalaženja slobodno pišite pa ću probati da vam pomognem koliko mogu.

Mali uvod u velike promene

19 март 2
Mali uvod u velike promene
Zdravo svima koji ste se slučajno ili namerno, našli na stranicama ovog bloga 😀

Htela bih da vam prenesem svoje iskustvo, s obzirom da sam, zaista godinama i godinama, radila na tome da unapredim kvalitet svoje kose. Čak i pored dosta komentara tipa: tvoja kosa je tanka, to je genetika..nisam odustajala. Znala sam da ću uspeti, samo je bilo pitanje kad. 

Danas, slobodno mogu da kažem da imam kosu koja je lepa i negovana, neke srednje dužine, uostalom, videćete i sami, sigurna sam da ću okačiti slike, pa ćete i sami moći da uočite razliku u odnosu na ono kako je izgledala ranije i kako izgleda sad.

U ovom uvodu želim da stavim akcenat na nekoliko, za mene bitnih, stvari koje su uticale na to da mi se kvalitet kose popravi. Probala sam puno toga, pre svega različite načine ishrane. Ishrana koja sadrži puno voća, povrća, sirovog povrća pre svega, puno tečnosti, što manje mesnih preradjevina i suhomesnatih proizvoda, belog brašna, izbegavanje slatkiša, grickalica, zaista u mnogome doprinosi kvalitetu i stanju kose.

Medjutim, ono što moram primetiti, da je u mom slučaju najviše delovalo je korišćenje ricinusovog ulja, pre svega, zatim kokosovog i maslinovog ulja, a onda i preparata koje sam sama pravila o kojima će na blogu takodje biti reči. Ono što mi je takodje jako pomoglo da popravim kvalitet kose je - KANA. Htela sam da izbegnem farbanje i korišćenje hidrogena i jedina prirodna opcija koju sam imala na raspolaganju bila je kana. Kada sam 2010 odlučila da krenem sa veoma intenzivnom negom kose susrela sam se, kao verovatno i većina vas koji su imali ili imaju sličan problem, sa velikim brojem maski koje na različite načine neguju kosu. Predstaviću vam proizvode za koje sa sigurnošću mogu tvrditi da su doprineli promeni moje kose i kojima sam beskrajno zahvalna. Nekima od njih sam ostala verna do danas, a naravno kao i većina žena, devojaka, volim da probam nove stvari i da ispitujem njihov uticaj i delovanje, testiram ih minimum 3 meseca i nakon tog vremena mogu da kažem da li postoji promena, da li mi se promena svidja ili ne ili uopšte nije došlo do promene.

Pa hajde da krenemo redom, sa recenzijama proizvoda. 

Iskreno se nadam da će vam ovaj blog biti od koristi i da ćete uživati u svakoj od objava.

Evo nekoliko slika:


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
želim vam prijatan dan !
Gordana.

DAVINES NATURALTECH NOURISHING Hair Building Pack - maska za kosu( po mom mišljenju najbolja maska svih vremena)

19 март 1
DAVINES NATURALTECH NOURISHING Hair Building Pack - maska za kosu( po mom mišljenju najbolja maska svih vremena)


Ovu masku koristim već punih 6 godina i mislim da imam prilično iskustva da mogu da vam prenesem utiske kako je ona uticala na stanje i oporavak moje kose. Prvo što ću vam reći je, da od kad sam je prvi put kupila, do dana današnjeg više ne mogu sebi dozvoliti da ostanem bez nje, prosto sam zaljubljena u ovu masku! Sve ono što sam očekivala da "uradi" za moju izuzetno slabu i tanku kosu, ona je uradila i ne samo to, nego još i mnogo više. S toga, hajde da počnem sa svojim utiscima o njoj.
Maska stiže u veoma jednostavnom pakovanju od 250 ml. 

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Italija.
Proizvođač: Davines S.p.A. , Italija.
Cena joj je oko 2000 u zavisnosti od prodajnog mesta. 
Ja je poručujem sa sajta Bellissima Beauty Shop - link ka sajtu Prodaja kozmetike
Link do maske - NOURISHING Hair Building Pack pa ko želi može poručiti.


Ono što mogu reći o mirisu, je da nije preterano intenzivan, ne mogu reći da bi svako bio oduševljen ovim mirisom, čak mislim da se većini možda i ne bi svideo. Možda je najbolje poredjenje da miris podseća na one prave profesionalne preparate za kosu kad se nadjete u frizerskom salonu, pa vam stave neku masku iz onih njihovih velikih pakovanja. Ja sam ovaj miris baš jako zavolela, moguće da je razlog tome, što je ova maska vremenom postala maska bez koje ne želim da budem, moja omiljena. 

Bele je boje i veoma, veoma gusta. Toliko je gusta da je dovoljna baš mala količina kako bi se rasporedila po kosi, celom dužinom i na krajeve.

                                              

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: 
Način upotrebe: Oprati kosu šamponom, nakon toga isprati kosu i peškirom pokupiti višak vode. Naneti celom dužinom kose, kao i na krajeve. Sačekati da deluje 10 do 15 minuta, zatim očešljati i isprati kosu.


U početku sam stavljala mnogo više proizvoda na kosu, smatrajući da što veću količinu stavim, učinak će biti bolji. Medjutim, vremenom sam shvatila da za tim zaista nema potrebe i da je dovoljna mala količina u zavisnosti od dužine kose naravno. Moja kosa je trenutno malo ispod ramena i ja stavim pola male kašičice. Fino utrljam i ostavim da stoji minimum pola sata, a kada imam više vremena ostavim i duže. Dešavalo mi se i da prespavam sa ovom maskom ali sam kasnije takodje shvatila da ni za ovim nema potrebe jer maska "odradi" svoje za mnogo kraće vreme, ali subjektivni osećaj mi je bio da što je duže držim kosa će mi biti lepša. Ono što mislim da je bitno, je da kosa bude oprana, blago isfrotirana ali ne previše jer zbog gustine maske (maska, odnosno pakovanje je izuzetno koncentrovano) lepše će se rasporediti na vlažnoj kosi. Najbolje rezultate sam postizala kada bih masku redom stavljala izdvajajući pramenove, kako bi svaka dlaka bila lepo nahranjena ovom maskom. Mogu reći, da sam prvih nekoliko puta, nakon što nanesem masku, kosu raščešljavala koristeći The Wet Brush ali mislim da to nije dobra opcija, bar nije bila dobra za moju tanku dlaku, jer tekstura maske je takva da nekako ukruti kosu, pa onda dolazi do kidanja kose prilikom njenog raščešljavanja. Ovo ne mora biti slučaj i sa vama, najbolje je da isprobate pa ćete sami naći zlatnu sredinu. Ono što sada radim je da, operem kosu, pokupim višak vode peškirom i na vlažnu kosu rukama nanaesem masku celom dužinom, uvijem je u pundjicu i stavim preko kapu za tuširanje (ukoliko nemate može i obična kesa), pa preko nje stavim neku staru zimsku kapu kako bi se to sve lepo ugrejalo. Ukoliko imam vremena zagrevam fenom preko kape nekih 10-tak minuta i nakon toga ostavim da deluje pa zatim lepo isperem. 

U početku, dok mi je kosa bila izuzetno oštećena, koristila sam je nakon svakog pranja i držala po 2 sata minimum. Kako mi se stanje kose popravljalo (naravno moram spomenuti da sam u tom periodu morala ošišati i krajeve, ali mi je kosa zaista tada izgledala kao slama) počela sam da je koristim najpre jednom nedeljno, a potom jednom u dve nedelje. Konačno, kada se kosa skroz oporavila i kada više nije bilo toliko česte potrebe za ovom maskom, počela sam da je koristim jednom mesečno, čisto kako bih održavala to zdravo stanje kose.


Kao što se na slikama može videti postoji velika razlika izmedju prve i poslednje slike, a to je period od nekih godinu dana od početka korišćenja. Na poslednjoj slici se vidi koliko je kosa ravna nakon pranja, bez feniranja ili peglanja, kosa fino pada jer je dlaka teža, jača i punija.
Sada masku koristim jednom mesečno u svrhu "pakovanja" kose, a isto tako moram reći da je koristim i na još jedan način i to tako, da nakon što operem kosu i obrišem je peškirom, uzmem vrlo malo maske, možda manje od zrna graška, protrljam medju dlanovima i nanesem na kosu. Bez preterivanja, ovo uradim skoro nakon svakog pranja kose. Ovo radim jer mi se taj osećaj "punije dlake" jako dopao, a primetila sam da na ovaj način kosa do sledećeg pranja zadrži tu formu. Nisam sigurna koliko je ovo dobro ili loše za kosu, ali s obzirom da ja u svom životu dužu kosu nisam imala, smatram da je za to veoma zaslužna ova maska.

Moji utisci nakon korišćenja:

- dlaka je nekako "punija" na dodir
- kosa je svilenkasta i meka, a opet ne "previše" meka
- divno sija i deluje izuzetno zdravo što mislim da nije trenutni efekat nego zaista stanje kose
- popravlja stanje kose i dugoročno je neguje
- "hrani" dlaku
- pomalo oteža ili je možda bolji izrad "udeblja" dlaku, usled čega kosa bude ravnija ( volim da koristim ovu masku jer nakon nje uopšte nije potrebno feniranje ili peglanje, jer kosa sama po sebi nekako fino "legne" i lepo pada). Kada pipnete sami svoju kosu, tačno ćete primetiti tu razliku koliko je dlaka punija, kao da imate više kose na glavi i kao da vam je kosa postala gušća. 
- jača dlaku
- neguje i daje joj sjaj - kao nakon nekog finog salonskog tretmana

Sastojci:


Link ka sajtu za analizu sastojaka  CosDNA Cosmetic Ingredients

Zaključak:

Ono što sa sigurnošću mogu tvrditi je da je ova maska doprinela poboljšanju kvaliteta moje kose, kao i da je uticala na to da mi krajevi budu zdraviji i da se ne krzaju. Mislim da je ova maska izuzetna kada je u pitanju kosa poput moje, koja je veoma tanka, i po svojoj prirodi lošijeg kvaliteta. Maska, odnosno pakovanje je uticalo na to da kosa postane jača, otpornija, punija, kao i da sveukupno lepše izgleda. Zaista bih je od srca preporučila svakom, a posebno onima koji imaju tanku, svilenkastu kosu, koja se lako mrsi i jako teško raste. Onim ženama i devojkama koje vole dugu kosu, a zbog lošeg kvaliteta ili neadekvatne nege, nisu mogli da je puste. Verovatno će medju vama biti onih koji će se pronaći, recimo, ja nikad nisam mogla da pustim šiške duže od visine uha, jer što od vezivanja, što od lošeg kvaliteta, ili ponekad i peglanja, kosa se prosto kidala i nije uspevala da preraste. Danas, imam kosu koja je svuda jednake dužine i ponosna sam i na sebe (što sam uspela svojim trudom i negom da pustim ovako lepu i negovanu kosu) i na svoju kosu.

                                        

Ovo su neke od slika na kojima se vidi koliko je kosa lepa nakon korišćenja ove maske. Ono što je meni bilo i još uvek je, najvažnije, kod odabira maske za kosu ili pakovanja je, da nema samo instant efekat, nego da dugoročno vidim rezultate. Upravo to vam pruža ovo pakovanje i iz tog razloga je sa oduševljenjem preporučujem svima.


Još jednom ću ponoviti, ovo je najbolja maska koju sam ikad koristila i kada bih mogla da nakupujem zalihe za 5 ili više godina sigurno bih to uradila :)


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam vaša Gordana.

SPISAK SVIH POSTOVA - radi lakšeg snalaženja

19 март 2
 SPISAK SVIH POSTOVA - radi lakšeg snalaženja

Kako biste se lakše snašli na blogu i kako biste imali sve na jednom mestu, rešila sam da na ovoj strani stavim sve postove koje sam, do sad, objavila. Klikom na pojedinačni naslov bićete preusmereni na stranicu na kojoj možete pročitati više o onome što vas zanima. Ukoliko imate neke predloge o čemu biste voleli da pišem obavezno ostavite poruku u komentaru ili mi pišite na Instagramu.

Na ubedljivo PRVOM mestu, pre svih maski: 

Kana ili farba - odlučite sami

MASKE ZA KOSU

Anti Hairloss Mask RONNEY L - Arginina Complex 1000ml
Dikson argabeta collagen MASCHERA - maska za kosu
Davines - NATURALTECH NOURISHING Hair Building Pack
Olaplex No. 3
Davines Naturaltech Nourishing Restructuring Miracle
Schwarzkopf BC Bonacure Repair Rescue Deep Nourishing Treatment 200ml
Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy
RONNEY Multi Fruit Complex
Anti Hairloss Mask RONNEY L - Arginina Complex 1000ml (maska protiv opadanja kose)

ULJA ZA KOSU


LOSIONI ZA RAST KOSE I PROTIV OPADANJA KOSE


ŠAMPONI

Šamponi koje preporučujem i koje sam probala
Šampon bez sulfata za obnavljanje kose INSIGHT Antioxidant

PRIRODNA ULJA ZA NEGU I RAST KOSE

Ricinusovo ulje

ZAŠTITA KOSE OD TOPLOTE

Redken Extreme Play Safe 450

ULJANI "ČISTAČI" ZA LICE

BALEA ulje za skidanje šminke

MICELARNA VODA


UMIVALICE I TONICI ZA LICE

Balea blaga pena za čišćenje i tonik za suvu i osetljivu kožu
It`s skin lemon`C squeese ampoule toner (Toner za lice sa vitaminom C i 8 vrsta hijaluronske kiseline)

SERUMI, SUSPENZIJE  I ULJA ZA LICE


KREME ZA LICE

Ziaja Goat's Milk Day Cream
FRUDIA green grape pore control cream jar 10 gr
Hada Labo Tokyo Extreme Skin Regenerator Night Super Cream
The Ordinary Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%
BURRA Active Age Defense Day Cream - Dnevni krem za aktivnu negu kože, 50ML

BB TONIRANE KREME ZA LICE

La Roche Posay Toleriane Sensitive Light tonirana krema 50ml
BURЯA BB Active Care (Tonirani krem)

KREME ZA NEGU PODRUČJA OKO OČIJU

Bioten HYALURONIC GOLD krema protiv bora oko očiju

MAZALICE ZA TELO


FAVORITI

Favoriti ( Januar - Maj 2021)
PROIZVODI KOJI NISU VREDNI PAŽNJE

BRAND

BALEA



Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

Velnea vitamin C serum za lice

19 март 2
Velnea vitamin C serum za lice

U poslednje vreme sam puno čitala o vitaminu C, svi ga hvale i kažu da čini čuda na licu.  Ono što svi tvrde je da daje koži elastičnost, uklanja sitne bore kao i tragove starenja.  Ima sposobnost da čisti i hidrira kožu, te njegovom redovnom upotrebom koža postaje zategnutija, blistavija, zdravija. Takodje štiti kožu od UV zračenja i snažan je antioksidans. Uklanja fleke i izjednačava ten. Danas vitamin C možemo pronaći u sastavu različitih krema ali kao što ste verovatno već upoznati, činjenica je da serumi sadrže mnogo veću koncentraciju aktivnih sastojaka u odnosu na kreme. Ovo je moj prvi serum sa vitaminom C, pa ću vam preneti svoje utiske.

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Srbija.
Proizvođač: Velnela, Lilly drogeria.
Cena mu je oko 500 din, može se kupiti u Lilly drogerijama ili se poručiti online preko njihovog  sajta 
Evo i linka do seruma Velnea serum vitamin C


Proizvod stiže u providnoj, staklenoj bočici sa pipetom i spakovan je u kutiju. Naglašavam da je bočica providna, pošto sam na puno mesta pročitala kako bi najbolje bilo da je ambalaža tamna kako do proizvoda ne bi doprla svetlost. Nisam previše stručna i ne bih sad pisala neke eseje iz hemije (možete pronaći gomilu tekstova o vitaminu C ukoliko vas to interesuje) više bih se skoncentrisala na konkretan proizvod i na njegov učinak na mojoj koži.  Miris mu je blag i veoma prijatan, jako mi se dopada. Tekstura mu je prilično maznjikava i hidrantna, a boja mu je svetlo žuta. Nije previše gust ali nije ni tečan kao voda, neke srednje gustine i klizi niz lice kad ga stavite ali ne toliko brzo tako da ga fino možete umasirati u kožu. U pakovanju se dobija 20 ml. 

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako:  Nanesite nekoliko kapi proizvoda na očišćeno lice i vrat. Nežnim pokretima, umasirajte serum, jednako po celom licu i ostavite da se upije. Serum može da se koristi i ujutru i uveče. Takodje ističu, kako je odličan kao podloga za šminku.

Moja koža je normalna prema suvoj i ja sam krenula da koristim serum i ujutru i uveče. Nakon 3 nedelje korišćenja primetila sam da mi je lice svetlije, blistavije, zagladjenije. Serum predstavlja i antioksidativni tretman i zaista je pogodan za svakodnevnu upotrebu. Koža bude mekša, lepša, hidrirana, što se može primetiti već u prvim danima korišćenja. Nekoliko puta sam probala da ga stavim kao podlogu za šminku bez neke kreme preko ali s obzirom da moja koža ipak zahteva malo veću dozu hidratacije, više volim da nakon njega stavim i neku kremu pa tek onda puder. Bez obzira na cenu proizvoda koja je stvarno jako povoljna, iskreno bih mogla pohvaliti ovaj serum. Nisam sigurna koliko tačno vitamina C sadrži ali uočila sam da borice na čelu nisu toliko izražene od kad koristim ovaj serum. Nakon nanošenja koža bude pomalo lepljiva ali taj osećaj nestaje veoma brzo i moja koža ostaje onako fino hidrirana i glatka. Baš sa ga zavolela i sigurna sam da ću ga ponovo kupiti kao tu neku laganiju varijantu, ali sam se zapitala ako ovaj prilično dostupan proizvod "radi" šta bi se desilo da probam neki vitamin C koji stvarno sadrži veliku koncentraciju ovog vitamina. Ukoliko neko ima neke preporuke, zamolila bih vas da mi napišete u komentarima. Volela bih da testiram još neki i trenutno ih imam nekoliko na wish listi. Evo nekoliko o kojima razmišljam, a nadam se da ćete mi i vi poslati svoje predloge:




Ovim redom bih testirala, a s obzirom da sam blizu da potrošim svoj prvi C vitamin serum, radujem se kupovini sledećeg.

Moji utisci nakon korišćenja:

Pošto nisam imala baš nikakva očekivanja od ovog seruma, prijatno sam se izneladila koliko mi ovaj proizvod odgovara. Skoro pa da sam se zaljubila u njega. Koža je zaista vidno mekša, svetlija i blistavija, čak se i fleke od sunca manje vide, a inače mi budu baš izražene, posebno na čelu. Ne znam šta će se desiti kad potrošim proizvod i da li će se koža vratiti u ono "prvobitno" stanje, ali definitivno dajem veliki plus ovom proizvodu, jer bez obzira na količinu vitamina C stvarno prelepo neguje kožu. 

Sastojci:

Na mnogo mesta sam pokušala da nadjem tačan sastav ovog seruma i ono što sam uspela da pronadjem je da su na Instagramu napisali da sadrži svega 1% vitamina C i i Melavoid™ koji služi za izbeljivanje kože. Ako nisam u pravu volela bih da me neko ispravi.

Zaključak:

Dok sam pisala ovaj tekst došla sam do zaključka da se u ovom serumu količina vitamina C je veoma upitna, mislim da li količina od 1% vitamina C uopšte može napraviti neku veliku promenu? Medjutim, ono što mogu reći iz svog iskustva tokom korišćenja samog seruma, lice mi je zaista fino i blistavo, flekice koje sam imala se mnogo manje primete. a koža je zategnutija i nekako mekša. Ova količina od 20 ml se prilično brzo troši, mada ja nisam štedela po tom pitanju s obzirom da je cena proizvoda izuzetno pristupačna i stavljala sam i ujutru i uveče po 5-6 kapi za celo lice i vrat i dekolte. Kako se bližim dnu bočice stvarno mogu da kažem da mi je žao što ostajem bez njega, jer sam baš zavolela ovaj serum i mogu vam ga toplo preporučiti da ga probate. U svakom slučaju, čak i da ne uradi ništa od onoga što proizvodjač obećava lice će vam sigurno biti vidno hidrirano i sveže. 
Pišite mi svoje utiske ukoliko ste i vi probale ovaj serum i dajte mi preporuke za još neke serume sa vitaminom C koji su po vašem mišljenju dobri.

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

18 март 2021

Olaplex No. 3 - serum za dubinsku regeneraciju vlasi

18 март 1
Olaplex No. 3 - serum za dubinsku regeneraciju vlasi

Želela bih da vas upoznam sa OLAPLEX No.3 Hair Perfector koji je, u poslednje vreme, postao veoma popularan, a verujte, postoji i razlog zbog čega je to tako. Ako mene pitate ja bih vam rekla da je u pitanju jedan veoma moćan, snažan, čak "čaroban" tretman koji bih sa radošću preporučila svima.  Ovaj tretman za kosu sadrži izuzetno veliku koncentraciju obnavljajućeg molekula i koristi se za intenzivnu negu kose kako bi sprečio nova oštećenja, a isto tako i "popravio" oštećenja koja su nastala usled hemijskog tretiranja kose, Ako je vaša kosa suva, lomljiva, iskrzala i puca, onda bi ovaj tretman trebao biti vaš izbor. Jako dobre rezultate daje na blajhanoj kosi, i svetlim pramenovima, ali isto tako, ako imate tamniju kosu koja je oštećena usled peglanja (presa, figaro ili bilo koji drugi izvor toplote) usudite se da isprobate Olaplex kako biste uočili razlike pre i nakon njegove upotrebe.

Krenimo redom, kako bismo se malo bliže upoznali sa ovim malim čudom.
Preparat stiže u veoma jednostavno osmišljenoj bočici bele boje i  sadrži svega 100 ml proizvoda. 

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Santa Barabara, California, USA.
Proizvođač: Olaplex LLC, USA.
Cena  je oko 2000 u zavisnosti od prodajnog mesta. 
Ja ga uvek poručujem sa sajta Bellissima Beauty Shop - link ka sajtu Prodaja kozmetike
Evo i linka do samog Olaplex No.3 - OLAPLEX No.3 pa ko želi može poručiti.

Takodje, na sajtu Prodaja kozmetike možete pronaći i još nekoliko vrsta proiz voda iz ove Olaplex porodice, o kojima ja sada neću ovde pisati, to ćemo ostaviti kao temu za neki naredni put. Svakako, ukoliko vas zanima, možete pogledati na sajtu o čemu je reč. 

Bele je boje, i ima blag, veoma prijatan i lep miris. Proizvod nije gust nego je više tečan, poput redjeg jogurta. Veoma lako se nanosi na kosu i fino se rasporedjuje dužinom cele dlake. 



Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: 

OLAPLEX No.3 Hair Perfector se može koristiti na više načina:

1.  kao tretman pre pranja, tako da se nanosi na kosu isfrotiranu peškirom i ostavlja da deluje 20 minuta, a zatim se ispira šamponom 

2. ili ga možete koristiti kao tretmansku masku tako što ćete nakon šamponiranja OLAPLEX No.4 šamponom i nanošenja  OLAPLEX No.5 kondicionera, na čistu i isfrotiranu kosu naneti   OLAPLEX No.3 Hair Perfector  i ostaviti da deluje 20 min. 

U oba slučaja, magični efekat OLAPLEX-a na kosu vas neće ostaviti ravnodušnim!

Ono što vam mogu reći je, da sam isprobala oba ova načina. Prvi put kada sam pročitala o Olaplex-u i njegovom delovanju na kosu, pokušavala sam na sve načine da kupim proizvod i da ga isprobam sama kod kuće. Medjutim, u to vreme nije ga bilo u slobodnoj prodaji niti se mogao poručiti online, pa sam rešila da tretman Olaplex-om isprobam u salonu. Frizerka je postupila baš onako kako je proizvodjač preporučio u prvom slučaju, na vlažnu, neopranu kosu mi je stavila Olaplex tretman, ostavila da stoji pola sata, pa zatim sve isprala šamponom. Efekat nakon ovog prvog puta je zaista bio fantastičan. Kosa je bila meka, zagladjena, nežna, lepršava i instant je delovala zdravije. Olaplex ne deluje kao balzam ili maska, tako da ako vam se kosa lako mrsi, može se desiti da ukoliko na ovaj način koristite Olaplex, kosa bude pomalo umršena i obavezno stavite regenerator ili masku nakon Olaplex-a (što bi bilo dobro da svakako radite nakon šamponiranja, bez obzira da li koristite Olaplex ili ne). Čitajući dalje o samom preparatu, sve više mi se dopadao i baš u to neko vreme se i pojavio na sajtu Prodaja kozmetike . Pošto nije bilo da se kupi odvojeno 1 i 2, odlučila sam se da poručim OLAPLEX No.3 Hair Perfector .  Kada mi je stigao na kućnu adresu možete samo zamisliti moje oduševljenje, ali i razočarenje u neku ruku jer je bočica zaista izgledala premala. No dobro, to me nije sprečilo da ga istestiram na način na koji sam mislila da je po mom izboru najbolji. Puno sam čitala o njemu na internetu, na raznim sajtovima i gledala dosta videa na YouTube-u o tome kako ga koriste, i saznala sam, po meni jednu neprocenjivu informaciju, a to je, da što duže držite Olaplex na kosi, njegovo delovanje je bolje, a efekat dugotrajniji. Nema ograničenja u dužini vremena koliko ćete ga držati na kosi! Ovo me je zaista oduševilo, jer sam ja bukvalno opsednuta negom kose, i evo na koji način sam koristila prvu bočicu, prema kojoj sam se ophodila kao da je čarobna formula u toj minijaturnoj flašici. Kosu bih oprala običnim, blagim šamponom, pokupila bih peškirom višak vode i na isfrotiranu kosu bih nanela proizvod. Delila sam kosu po pramenovima i deo po deo nakon nanošenja sam prelazila četkom, kako bi se proizvod ravnomerno rasporedio po celoj dužini. Na mestima za koje sam mislila da su mi malo više oštećena, recimo šiške koje nikako nisu mogle da prerastu neku dužinu, tu bih stavila malo više proizvoda u odnosu na one delove koji su mi delovali " zdravije". Prvih nekoliko puta, Olaplex bih stavljala predveče i držala ga ceeelu noć. Nakon nanošenja Olaplexa stavljala bih kapu za kupanje ili običnu kesu, a preko toga neku staru pamučnu kapu. Dešavalo mi se i da uz pomoć fena zagrevam nekih 10-15 tak minuta kako bi Olaplex što bolje ušao u dlaku. Kosu bih prala ili ujutru ili ako je vikend tek nakon ručka. Možda će ovo nekome delovati suludo, ali meni je ovo odgovaralo, a pri tom sam primećivala i rezultate, koje su osim mene primećivali i drugi, što mi je bilo neopisivo drago, jer sam konačno i ja mogla da se pohvalim lepom i negovanom kosom. 

Moji utisci nakon korišćenja:

Malo je reći da sam oduševljena ovim proizvodom i sigurno ću ga u nekom momentu poručiti ponovo. Moju kosu je potpuno oporavio, kosa mi je sjajna, glatka, duga, lepa pod prstima i na oko. Verujem da je izmedju ostalih i ovaj proizvod jedan od 5 za koje smatram da su doprineli poboljšanju kvaliteta moje kose. Ono što sigurno mogu reći je da je kosa nakon njega :


-  svilenkasta i sjajna
-  ne otežava kosu
-  ne masti je
-  vraća kosi sjaj
-  rekla bih da pospešuje rast kose, ali u smislu toga da sama dlaka postaje celom dužinom            kvalitetnija, jača, ne krza se i onda ima sposobnost da raste zdravo u dužinu
-  kosa postaje mekša na dodir
-  krajevi su fino zagladjeni
-  kosa deluje veoma hidrirano neposredno nakon tretmana
-  efekti su (bar na mojoj kosi) dugotrajni

"Mana" ovog proizvoda je što mislim da ne treba da se koristi samostalno. To jeste tretman za kosu ali moj utisak je da ovaj tretman ne "hrani" kosu, nego bukvalno oporavlja dlaku i sprečava njena dalja oštećenja, ukoliko se koristi redovno. Svi mi se i farbamo i blajhamo i peglamo i feniramo i sušimo kosu, i sve to utiče na sam kvalitet kose i oštećuje je. Olaplex je odličan za taj neki oporavak i poboljšanje stanja kose, ali moje mišljenje je da je najbolje koristiti ga u kombinaciji sa nekom, dobrom,  proteinskom maskom, a u medjuvremenu hidrirati kosu raznim maskama za hidrataciju, kao i uljima za negu kose. Kad kažem u kombinaciji sa nekom maskom, mislim na to, da je najbolje staviti prvo olaplex, ostaviti da stoji, pa nakon ispiranja staviti još neku masku koju ćete držati izmedju 5 i 15 minuta u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju.

Sastojci:

Glavni sastojak, odnosno "zvezda" ovog proizvoda je bis-aminopropil diglikol dimaleat - zvuči naučno i verujte da će ojačati i popraviti oštećenja nakon farbanja, beljenja ili nakon tretiranja kose presom, fenom, figarom i slično. Dajte mu šansu, zaista vredi pokušati.



Link ka sajtu za analizu sastojaka  CosDNA Cosmetic Ingredients

Zaključak:



Pakovanje je veoma malo, ali verujte mi veoma učinkovito. OLAPLEX No.3 Hair Perfector je deo tretmana koji se koristi za negu kose kod kuće. Sadrži potpuno iste aktivne sastojke kao i OLAPLEX No. 1 i No. 2  što znači da na ovaj način svoju kosu možete jačati i obnavljati  kod kuće, između dva ili više odlazaka u salon jer prilikom njegovog korišćenja  nastavlja da obnavlja veze unutar same dlake. Ja moram biti iskrena i priznati da jako retko odlazim u frizerske salone, i da uglavnom brigu o kosi vodim kod kuće, čak i kad je šišanje i farbanje u pitanju. Do sada sam za 3,5 godine potrošila 3 ove bočice. Prva mi je trajala jako kratko, mislim da sam imala za svega 3 korišćenja, jer mi je u to vreme kosa bila ekstremno oštećena, pa sam smatrala da je trebam natapati proizvodom kako bih je oporavila. Kada sam poručila drugu, bila je neka akcija pa sam dobila 2 umesto jedne, a s obzirom da sam prvu tako brzo potrošila, rešila sam da budem ekonomičnija i da mi potraje duže. Tako je i bilo, koristila sam na isti način, uvek nakon pranja, na potpuno čistoj kosi. Nekad sam držala 20 minuta, nekad 2 sata, a ukoliko sam imala vremena dešavalo se i da prespavam sa tim na glavi, pa bih ujutru isprala. 
Proizvodjač naglašava da je ova količina dovoljna za 5 pranja. Ja sam svoju prvu bočicu potrošila iz 3 puta, a druga i treća su mi trajale  za 10-11 pranja. Kosa mi nije nešto predugačka, malo duža od ramena. Trenutno ne koristim ovaj proizvod ali u najskorije vreme ću ga kupiti opet i koristiću ga jednom mesečno. Što znači da na moju dužinu ova bočica može trajati oko godinu dana. 
Moj utisak je da ovaj tretman oporavlja kosu na duge staze i da ne daje samo onaj kratkotrajni efekat, nego bukvalno rekonstruiše dlaku, ojačava je, spaja pukotine, popunjava vlasi i one postaju zdrave.

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

16 март 2021

Redken Extreme Play Safe 450 - krema za zaštitu od toplote, najbolja koju sam do sad koristila

16 март 0
Redken Extreme Play Safe 450 - krema za zaštitu od toplote, najbolja koju sam do sad koristila


Ovaj proizvod je namenjen pre svega zaštiti kose od toplote, termičkoj zaštiti kose i kažu da štiti do 230 stepeni. Pored toga što obezbeđuje odličnu zaštitu kose prilikom izlaganja kose visokim temperaturama, tokom peglanja, feniranja i sl. ovaj proizvod bi trebalo da deluje i na jačanje same strukture kose, jer sadrži veoma visoku koncentraciju proteina koji trebali spreči lomljenje kose i do 70%. Kosa od ovog proizvoda ne bude ulepljena i ne gubi na volumenu, ne otežava kosu, ne masti je. Cena mu je izuzetno visoka i iz tog razloga ne verujem da ću ga ponovo kupiti ali činjenica je da sam se odmah zaljubila u ovaj proizvod. Mislim da je ovo najbolji proizvod za zaštitu koji sam ikad probala. Pa hajde da krenemo sa detaljima i utiscima o njemu.

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: USA.
Proizvođač: L’ Oreal Professional, USA.
Cena: oko 3700 (mada zavisi i od prodajnog mesta). 
Ja sam poručila sa sajta Bellissima Beauty Shop - link ka sajtu Prodaja kozmetike
Evo i linka do proizvoda - Redken Extreme Play Safe 450 200ml pa ko želi može poručiti.

Ova krema za kosu, kako bih je nazvala po teksturi, je bele boje i poprilično gusta. Lako se razmazuje i za neku srednju dužinu kose meni je dovoljna jedna i po pumpica. 


Miris joj je veoma prijatan i blag, rekla bih da se dosta dugo zadržava u kosi, ali nije napadan i ne verujem da će ga ljudi oko vas osetiti :)

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Nakon što kosu operete šamponom i nanesete masku ili balzam, kosu blago isfrotirajte peškirom kako bi pokupili višak vode, a zatim nanestite Extreme Play Safe 450 kremu u maloj koncentraciji, i rasporedite po kosi. Proizvod se ne ispira. Pristupite feniranju  i daljem stilizovanju kose.

Što se mene tiče, meni se ova krema za termičku zaštitu toliko dopada da se već sad brinem šta ću kad je potrošim. Nakon pranja kose i redovne procedure prilikom pranja, isfrotiram kosu peškirom, pokupim taj višak vode, i na vlažnu kosu nanesem jednu i po pumpicu proizvoda. Rasporedim ga rukama po kosi, trudeći se da celu kosu "zaštitim", pa je zatim odmah raščešljam kako bih bila sigurna da se proizvod ravnomerno rasporedio svuda. 

Ja sam osoba koja nikad ali nikad ne suši kosu fenom, a peglu koristim samo u situacijama kada idem na neko dešavanje, proslavu, svadbu ili slično. U tim situacijama je ili feniram kod frizera ili stilizujem sama kod kuće presom. Medjutim, ja ovu kremu stavljam na kosu nakon svakog pranja i pored toga što kosu ne izlažem visokim temperaturama. 

Moji utisci nakon korišćenja:

Ne mogu vam preneti moje oduševljenje ovim proizvodom. Kao što sam već napisala, s obzirom da ja nikad ne sušim kosu fenom, realno mi ova vrsta zaštite nije neophodna baš nakon svakog pranja. Medjutim pošto sam kremu kupila jer sam opterećena zaštitom (ha,ha), a pročitala sam jako dobre recenzije o ovom proizvodu, želela sam da ga isprobam. Sam proizvodjač naglašava kako je koncentracija proteina u ovoj kremi veoma visoka, a ja čim čujem reč "protein" odmah mi oči zasijaju i sve što u svom sastavu ima proteine prednjači na mojoj wish listi. Kakva je kosa nakon upotrebe ovog proizvoda, ja bih ceo opis stavila u samo jednu reč - idealna! Koristila sam stvarno puno proizvoda za termičku zaštitu ali ni jedan, bar za sad, ne može ni da se uporedi sa ovim. S obzirom da je moja kosa po prirodi tanka, ja volim da stavim neki proizvod nakon pranja kako bi makar imala subjektivni osećaj da imam "deblju" dlaku. Sa ovim proizvodom nije u pitanju subjektivni osećaj, zaista se dobija taj efekat na duge staze, jer proizvod bukvalno prodire u samu dlaku i neguje je.

Utisci:
- jača strukturu kose, čime sama dlaka dobija na "debljini" (Ova rečenica je zaista čudna, pa i smešna ali sve one žene i devojke koje muku muče sa tankom kosom će me razumeti. Ova krema zaista poboljšava kvalitet kose i neguje je)
- kosa je meka
- zagladjena
- negovana
- nije naelektrisana
- nije ulepljena
- ima volumen
- ne masti i ne otežava kosu
- daje maksimalnu zaštitu prilikom korišćenja toplote (ja možda nisam merodavna za ovaj deo ali sam dala sestri da testira kremu i nakon 6 meseci redovnog korišćenja kreme, feniranja, peglanja, uvijanja figarom, krajevi uopšte nisu oštećeni niti ispucali, zaista neguje i štiti kosu)
- za mene ima još jednu prednost, a to je, što je kremast. Ne volim proizvode za zaštitu kose koji su u tečnom stanju, kao vodica. Imam utisak da te vodice ne rade ništa i da uopšte nemaju sposobnost da oblože dlaku i da daju neku zaštitu.
- kosa zaista "upije" ovaj proizvod
- ne mogu reći da kosi daje neki poseban sjaj ali mislim da mu to i nije namena s toga od mene čista 10-ka

Sastojci:

AQUA / WATER / EAU CETEARYL ALCOHOL PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL / HUILE MINERALE STEARYL ALCOHOL PARFUM / FRAGRANCE GLYCERIN BEHENTRIMONIUM CHLORIDE CETRIMONIUM CHLORIDE AMODIMETHICONE SODIUM BENZOATE ISOPROPYL ALCOHOL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN CITRIC ACID TOURMALINE HYDROLYZED CORN PROTEIN HYDROLYZED SOY PROTEIN TRIDECETH-6 CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE BENZYL BENZOATE LIMONENE BENZYL ALCOHOL LINALOOL PHENOXYETHANOL

Zaključak:

Već sam nekoliko puta u ovom svom izlaganju napisala koliko sam oduševljena ovim proizvodom. Mislim da ova krema odgovara bukvalno svima i isto tako mislim da bi se teško našao neko kome se ova krema ne bi dopala. Zaboravila sam da kažem, da se krema dopala i mom sinu i mom suprugu, pa sam u jednom momentu počela da je sakrivam kako mi je ne bi potrošili :) Ono što me najviše zanima je, kad budem prestala da koristim ovaj proizvod, da li će kosa da izgubi na toj "debljini" ili ne. S obzirom, da imam utisak da sam postala zavisna od ove kreme, počela sam redje da je koristim, ne baš nakon svakog pranja, nego recimo nakon svakog trećeg, kako bi mi i što duže trajala ali i da mi ne padne toliko teško nakon što je potrošim. Sigurna sam da je neću kupiti odmah nakon što je potrošim jer joj je cena zaista visoka. Medjutim, ako ste u potrazi za ovako nekim proizvodom imate sve moje preporuke, jer pored svih onih benefita koje sam gore navela, mogu reći da se jako, jako sporo troši. Ja sam je 6 meseci koristila nakon svakog pranja i nisam potrošila ni trećinu. 

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

Ricinusovo ulje (važnost, odnosno značaj ricinusovog ulja u nezi kose)

16 март 0
Ricinusovo ulje (važnost, odnosno značaj ricinusovog ulja u nezi kose)
Kada bi me neko pitao da izaberem samo jedan proizvod koji bih koristila do kraja života za negu kose, verujte mi da bi izbor pao na ricinusovo ulje. Verovatno ste već na mnogo mesta pročitali koliko je ovo ulje dobro za kosu. Na ovoj stranici ću pisati samo o njegovom delovanju na rast kose, jer ja sam ga u te svrhe koristila i koristim ga još uvek. 



 

Informacije o proizvodu:

Ricinusovo ulje se može kupiti bukvalno svuda, u prodavnicama, apotekama, prodavnicama zdrave hrane. Cena mu varira od mililitraže ali evo za neku orijentaciju, za 50 ml ricinusovog ulja treba izdvojiti oko 300 din. Ukoliko imate sreće, uspećete da pronadjete po apotekama oko 1l ovog ulja za oko 900 dinara ili negde na internetu možete pronaći takodje veću mililitražu po povoljnijoj ceni. 

Ovo ulje je veoma gusto, providno ka žućkastoj boji. Veoma teško se razmazuje i još teže upija. Što se mirisa tiče, po mom mišljenju, prilično je neutralan i blag. 


Kupovala sam različite vrste (pakovanja) ricinusovog ulja, od onih po apotekama, koje sam kupila prvo, do nekih organskih sa interneta. Meni se čini da su sva ta ulja jednaka i da jednako rade istu stvar što se rasta i nege kose tiče, pa u poslednje vreme kada kupujem ovo ulje, pre svega gledam da nadjem što veću količinu po što povoljnijoj ceni. 

Način korišćenja:

S obzirom da je ovo ulje ekstremno gusto, veoma ga je teško nerazblaženog utrljati u kosu. Kao velika većina i ja sam prvih nekoliko puta probala da ga stavim direktno iz bočice na glavu :O OOOOO, big mistake! Ovo naravno nikako nije bio dobar potez ali trebalo mi je vremena da "naučim"  kako da ga koristim. Kombinovala sam ga sa svim i svačim, da bih na kraju ustanovila da se najlakše nanese ukoliko se zagreje i razblaži sa nekoliko kapi vode. Ovako toplo ulje, sam utrljavala u koren kose, i masirala, verujte mi, dešavalo mi se ranije (u momentima očaja kad već nisam znala šta da uradim kako bi kosa prestala da opada ) da masiram po 2 sata glavu, odnosno koren kose. Verujem da će malo vas to probati, ali samo onaj ko proba videće pravu moć ovog ulja i uživaće u rezultatima. Rezultati su - i više nego fantastični! Kosa zaista počinje da raste, pojavljuje se puno nove kose, dlaka postaje jača, otpornija, ne lomi se i konačno može da dostigne i neku dužinu. Moju kosu je ricinusovo ulje preporodilo i to mogu sa sigurnošću da trvdim, jer u to vreme nisam koristila ni jedan drugi proizvod kome bih pripisala ovoliku slavu. Kasnije, kada mi se kosa oporavila, počela  sam da uključujem razne maske o kojima možete čitati ovde na blogu.



Ono što bih još želela da kažem, kada je način korišćenja ricinusovog ulja u pitanju, je da se može kombinovati sa drugim uljima i još nekim sastojcima. Navešću vam ovde samo nekoliko primera -  recepata, koje sam ja koristila kako bih sprečila opadanje i podstakla rast kose. Svi oni su jednako delotvorni, jedino što eto zahtevaju vreme pripeme kao i malo duže nanošenje i duži period korišćenja kako bi došlo do vidljivih rezultata.

Ukoliko se odlučite da pravite ove domaće maske, naoružajte se strpljenjem :)

Recept br. 1

- 4 kašičice ricinusovog ulja
- 2 kašičice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 kašičica maslinovog ulja
Sva ulja pomešati i zagrejati kako bi se lepo sjedinila. Najbolje je sipati ih u praznu plastičnu bočicu sa uskim nastavkom (ja sam koristila onu u kojoj je bilo ricinusovo ulje)


i nanositi na koren kose, pa zatim masirati oko 20 minuta. Nakon ovog vremena, na glavu staviti kapu za tuširanje ili običnu, tanju kesu, pa preko toga kapu. Ukoliko imate vremena i strpljenja zagrevati fenom desetak minuta, pa ako i u ovom momentu ne odustanete (he,he) prespavati sa ovim na glavi. Ujutru oprati kosu šamponom, dva puta.

Recept br. 2

- 4 kašičice ricinusovog ulja
- 1 kašičica kokosovog ulja (rastopljenog)
- 1 kašika jogurta
- 1 žumance
- 1 kašičica sitno mlevenog cimeta
- prstohvat kurkume
- prstohvat bibera

Ulja pomešati i blago zagrejati, pa dodati biber i cimet. Zatim dodati jogurt, žumance i kurkumu. Sve lepo izmešati pa utrljati u koren kose. Ponoviti postupak kao kod Recepta br. 1 .

Recept br. 3

- 4 kašičice ricinusovog ulja
- 1 kašičica kapi od koprive
- 2 kapsule vitamina E
- 2 kašičice kokosovog ulja

Sve sastojke pomešati i blago zagrejati. Ukoliko vam se učini da je masa gusta dodati još koju kap koprive. Sve lepo izmešati pa utrljati u koren kose. Ponoviti postupak kao kod Recepta br. 1 .

Recept br. 4

- 4 kašičice ricinusovog ulja
- sveži kvasac
- 2 kašičice mleka
- 1 kašika otopljenog kokosovog ulja

Sve sastojke pomešati i blago zagrejati. Ukoliko vam se učini da je masa gusta dodati još koju kap koprive. Sve lepo izmešati pa utrljati u koren kose. Ponoviti postupak kao kod Recepta br. 1 .

Ukoliko budete zainteresovani, mogu napisati još neke recepte u kojima sam kombinovala i ricinusovo ulje. Svesna sam da će mali broj vas probati bilo koji od ovih recepata, jer postupak uopšte nije lagan i "čist" :) skroz se izmastimo, kaplje svuda, treba staviti kapu ili kesu, zagrevati, prespavati sa tim, mislim liči na mučenje, ali verujte mi rezultati su stvarno sjajni. U početku mi je sve ovo predstavljalo ogroman problem i imala sam utisak da gubim vreme ali kad su prvi rezultati počeli da se vide, sa radošću sam svaki put mućkala, masirala, mackala, zagrevala i uživala. U mom slučaju, prvi rezultati su bili vidljivi nakon 3 meseca redovnog korišćenja, 2 puta nedeljno. Ovo jeste jako često i jeste naporno, neću lagati, ali ja sam bila uporna i punih godinu dana sam ovo radila. Nekad jednom, nekad 2 puta nedeljno. Kako su rezultati bili sve bolji, smanjivala sam, pa sam onda jednom u dve nedelje, ili jednom mesečno. Sada sam se zadržala na tome, da jednom mesečno izmasiram glavu, koren, ricinusovim uljem, da li koristim samo njega u kombinaciji sa par kapi vode ili neki od ovih recepata ali ne odustajem i mislim da ću praktikovati ovo sve dok mi ne dosadi :) sada je postao deo mog "rituala" u kome uživam :)

Moji utisci nakon korišćenja:

Nakon 4 godine redovne upotrebe ricinusovog ulja, jedino što mogu reći je da ga od srca preporučujem svima koji imaju bilo kakve probleme sa kosom. Mislim da uspešno leči opadanje i da doprinosi rastu nove kose. Kosa postaje jača, otpornija i elastičnija. Nakon tri meseca intenzivnog korišćenja ricinusovog ulja uočićete sigurno mnogo nove kose. Jedno od pitanja koje mi je bilo postavljeno je, da li je dovoljno koristiti samo ricinusovo ulje za oporavak kose? Iskreno mislim da nije dovoljno, ali nega kose može da se svede na 70% korišćenja ricinusovog ulja i na 30% korišćenja nekih drugih proizvoda, maski, zatim promenu ishrane, uvodjenja fizičke aktivnosti, kako bi se u stvari eliminisao stres koji je jedan od možda najčešćih uzroka problema sa kosom. Nasledni faktor takodje može biti prisutan ali isto tako mislim da je ricinusovo ulje u mom slučaju dokazalo da kvalitet kose svakako može da se popravi, bez obzira na genetiku. 

Sastojci:

Ricinusovo ulje se nalazi u semenu, koje sadrži izmedju 40% do 60% ulja koje je bogato trigliceridima, uglavnom ricinoleinom. Ovo seme sadrži i ricin, toksin koji je rastvorljiv u vodi i koji je prisutan u manjim koncentracijama u svim delovima ove biljke

Zaključak:

I sad zaključak, ko nije probao ricinusovo ulje,a sprema se da ga proba, najvažnije je da se naoruža strpljenjem i da izdvoji poprilično vremena za negu kose sa njim. Gledajte da vam sve ovo predstavlja zadovoljstvo, kombinujte ga sa drugim sastojcima radi lakše primene. Možete ga staviti i u šampon, pa prilikom svakog šamponiranja masirati kožu glave od 3 do 5 minuta kako biste poboljšali cirkulaciju i kako bi ulje uspelo da se bar kratko zadrži na temenu. Samo, ako želite prave rezultate, neophodno je koristiti ga onako kako je gore opisano, pre pranja kose, uz obaveznu masažu glave i držanje ulja od minimum 2 sata,a moja preporuka je prva 3 meseca i duže. Znam da nije lako da prespavate sa uljem na glavi, posebno još ako se rešite da budete kao i ja, pa da stavljate i kapu, ali rezultati u tom slučaju neće izostati, jer eto :) ja sam primer. 


Nadam se da će ovo moje iskustvo biti nekom od pomoći. 
Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani, vedri i uporni i rezultati sigurno neće izostati :)
Prijatan dan želi vam Gordana 😊

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

15 март 2021

INSIGHT Antioxidant - Šampon bez sulfata za obnavljanje kose (oni koji imaju jako suvu kosu će ga obožavati)🌸💮🌺

15 март 0
INSIGHT Antioxidant - Šampon bez sulfata za obnavljanje kose (oni koji imaju jako suvu kosu će ga obožavati)🌸💮🌺

 

INSIGHT šampone sam otkrila u prodavnicama Alexandar Cosmetics i jako su mi se dopali. Ono što me najviše privuklo je da ne sadrže SLS/SLES, mineralna ulja, parabene, silikone, veštačke boje i mirise koji mogu izazvati alergijsku reakciju. Probala sam nekoliko njihovih šampona i uvek su bili dobar izbor. Odlični su i kao poklon, jer kome god da smo se odlučili da poklonimo, svi su bili zadovoljni. 

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Italija.
Proizvođač: ELEY, Bolonja, Italija
Postoje 2 mililitraže: od 400 ml i od 900 ml
Cena mu je: 552 din za 400 ml, 814 din za 900 ml
Može se kupiti online na sajtu Alexandar Cosmetics ili direktno u njihovim prodavnicama 
Evo i linka do šampona - Šampon bez sulfata za obnavljanje kose INSIGHT Antioxidant  pa ko želi može poručiti.

Ima izuzetno blag i prijatan miris, providan je, mada možda malo vuče na žutu boju. Pod prstima se oseti da sadrži različita ulja, i zaista je jako nežan kad je pranje kose u pitanju. Odlučila sam se za 900 ml pošto već dugo koristim njihove šampone i veoma dugo mi traju, možda i do godinu dana. Dolazi u pakovanju sa pumpicom, što olakšava korišćenje proizvoda. 
S obzirom da sadrži veliku količinu ulja mislim da nikako neće odgovarati onima koji imajaju masniju kosu.

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Naneti na mokru kosu i ravnomerno utrljati, pa potom temeljno isprati.

Nije neka mudrost koristiti šampon za kosu ali evo da vam prenesem kako ja koristim konkretno ovaj šampon.  Manju količinu šamona, veličine oraha, pomešam sa malo vode i nanesem na kosu. Izmasiram teme, pa zatim isperem detaljno. Ovaj šampon koristim kada mi kosa nije jako zaprljana. Primetila sam, da nakon njega, čak i ako imam dva pranja ovim šamponom, kosa se ipak brže zaprlja nego sa nekim drugim šamponima koje koristim. Uglavnom ga koristim jednom nedeljno u kombinaciji sa još nekim šamponom, na taj način da kosu prvo operem ovim, pa potom tim nekim drugim. Tako daje najbolji efekat, pa ne moram prati kosu 4, 5 dana ( osim u nekim situacijama kad mislim da treba da je operem i ranije iz nekog razloga proslave, rodjendani, itd.) Stvarno se trudim da kosu perem samo jednom, eventualno dva puta nedeljno. Možda će ovo nekome zvučati čudno ali primetila sam da što je češće perem, ona se više masti. Već nekoliko godina u nazad se trudim da je perem jednom ili dva puta nedeljno,a zaista se ne sećam kad sam je prala tri puta u nedelju dana. Naravno ukoliko boravim u zadimljenim prostorijama i kosa povuče neke neprijatne mirise, sigurno je da ću je oprati bez obzira da li je pranje "došlo na red" :)

Moji utisci nakon korišćenja:

Ovo je hranljivi šampon koji je obogaćen sojinim puterom, uljem lešnika, jojobom, zatim organskim ekstraktima šargarepe, fitokompleksima koji su bogati vitaminom E. Što bi se reklo, sastav mu je zaista sjajan u pravom smislu te reči, te ipak utiče na to da se kosa malo brže zamasti, nego što je to slučaj sa nekim drugim šamponima. Ovaj šampon pruža izuzetnu hidrataciju kosi, bar je to slučaj sa mojom kosom, i nakon pranja, čak i ukoliko ne stavim masku ili regenerator (što se dešava samo u slučajevima kada testiram neki proizvod :D ) kosa se lako može očešljati i ako se osuši prirodnim putem bude baš svilenkasta, sjajna i meka. Na pakovanju piše da sadrži antioksidanse koji čuvaju kosu od štetnih uticaja slobodnih radikala, a beta karotin štiti kosu od spoljašnjih zagadjivača. Mislim da je ovo stvarno tačno s obzirom da već duže vreme koristim ovaj šampon i mogu reći da mi jako prija. Ukoliko imate zdravu i sjajnu kosu, mislim da  nije loše imati i ovaj šampon, ono manje pakovanje u kući, pa s vremena na vreme oprati kosu njim. Ako imate oštećenu kosu, koja se mrsi, kida, puca, teško raščešljava, nema elastičnost, bez sjaja, u tom slučaju bih vam preporučila da probate ovaj šampon kao jedini koji ćete koristiti 3-4 meseca, pa nakon tog vremena ćete primetiti i razliku u kvalitetu, pre i posle.

Sastojci:




Link ka sajtu za analizu sastojaka  CosDNA Cosmetic Ingredients

Zaključak:

Ono što bih mogla reći za ovaj šampon je da je izuzetno blag, jako lepo neguje kosu i ne isušuje je. Ako vam je kosa oštećena i potrebna joj je dodatna nega i u vidu blagog šampona, ovaj šampon je moja topla preporuka. Takodje, ako vam se kosa lako mrsi, a posebno ako je teško raščešljavate nakon pranja ovaj šampon može biti vaš prvi izbor. Medjutim, ako vam se kosa lako masti mislim da u tom slučaju ovaj šampon ne bi bio najbolji izbor, ili ukoliko se i odlučite za njega zbog jako dobrog sastava, koristite ga u prvom pranju. 

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam 🌸💮🌺 Gordana 🌸💮🌺 😊

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi:

Schwarzkopf BC - maska za kosu sa najlepšim mirisom 🌸💮🌺

15 март 0
Schwarzkopf BC - maska za kosu sa najlepšim mirisom 🌸💮🌺
💗💗

Ova maska je dobila najbolje kritike za obnavljanje oštećene kose. Danas je veoma teško pronaći dobru proteinsku masku koja zaista sadrži veliki procenat proteina u sebi. Potrošila sam dva pakovanja ove maske i mogu reći da maska jako dugo traje. Kupila sam je prvi put na preporuku drugarice i prvu teglicu sam podelila sa mamom. U to vreme, moja kosa je već bila dobro oporavljena ali mamina kosa je zahtevala poboljšanu negu i mislila sam da će joj ova maska pomoći da joj se kosa koliko toliko oporavi. Nakon potrošene prve teglice, odlučila sam se da kupimo i drugu i evo stigle smo do dna. Sada mogu krenuti sa utiscima, onim što me oduševilo i nekoliko stvari koje mi se nisu dopale. Pre svega hoću da naglasim, da ukoliko vam je kosa zaista izuzetno oštećena, ako je često farbate, peglate, koristite fen, figaro ili različite uvijače koji su izvor toplote, ako vam je kosa izbeljivana, blajhana, ako često izvlačite pramenove ili prelazite iz jedne boje u drugu, razmislite o kupovini neke dobre proteinske maske, a ova bi možda mogla biti jedna od njih. Isto tako, naglašavam da ja nisam dovoljno stručna i da na ovim stranicama prenosim samo moje utiske o proizvodima koje sam koristila. Svi mi moramo biti svesni da proizvod koji nekome super radi posao, nekom drugom možda neće raditi, postoji mnogo faktora koji utiču, a verovatno najviše zavisi od same kose. Pa hajde da počnemo sa recenzijom.

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Nemačka 
Proizvođač: Za Hans Schwarzkopf & Henkel proizvodi DeMiclen.
Cena joj je oko 2000 u zavisnosti od prodajnog mesta. 
Količina: 200 ml
Mi smo je poručile sa sajta Bellissima Beauty Shop - link ka sajtu Prodaja kozmetike
Evo i linka do maske - Schwarzkopf Professional BC Peptide Repair Rescue Deep Nourshing  pa ko želi može poručiti.

Ono što možete pročitati o ovoj maski je da je to intenzivan tretman za oštećenu kosu.

Vrhunski tretman za obnavljanje oslabljene i oštećene kose, što rezultira zdravom, snažnom i lako raščešljivom kosom punom dugotrajne lepote. 

Savršeno popravlja unutrašnja oštećena područja porozne i oslabljene dlake.
Pruža dugotrajan efekat unutrašnje "popravke" i nege.
Kosa postaje zdrava, snažna, sjajna i elastična.
Aminokiselina duboko prodire i popravlja unutrašnju strukturu kose.
CuraTec Protein restrukturira i jača unutrašnju strukturu kose.
Pro-vitamin B5 obezbeđuje vlagu.
KCA je dodat za izuzetnu glatkoću.

SCHVARZKOPF BC BONACURE PEPTIDE REPAIR RESCUE - Duboko hranjivi tretman je  nega sa do 2x više hranljivih sastojaka za normalnu do gustu, izuzetno oštećenu kosu. Tretman osigurava optimizaciju unutrašnje strukture kose, kao i zaglađivanje površine kose. Kosa se intenzivno neguje i dodatno dobija više sjaja i glatkoće. Za posebno dugotrajan efekat nege.

Paleta proizvoda serije SCHVARZKOPF BC BONACURE PEPTIDE REPAIR RESCUE (koja se sastoji od šampona, regeneratora, tretmana, tečnosti za vrhove kose, Nutri-Shield seruma, kao i šampona za duboku negu za koji se smatra da osim što neguje i leči kosu, sadrži takozvanu Reversilane tehnologiju. Ovo kombinuje biološki proizvedene peptide sa hibridnim polimernim lancima, koji se direktno suprotstavljaju i popravljaju oštećenja kose u poslednje 3 godine. Za do 100% regenerisanu kosu.

Maska je bele boje, prilično je gusta, ali i veoma nežne teksture i lako se razmazuje.


Pakovanje je jako slatko. Kad sam ja kupila kutijica je bila rozikaste, nude boje, sa crvenim poklopcem. Čini mi se da su joj od tad promenili malo pakovanje. Dok pišem ovaj tekst prisećam se mirisa ove maske koji je stvarno jako lep, meni lično se baš dopada, nije težak miris, ali nakon nanošenja maske i njenog ispiranja miris još dugo ostaje u kosi i kosa stvarno prelepo miriše.

Kada pročitate sve ovo o ovoj maski, prosto naprosto 😊 nemoguće je ne poželeti da je probate. Obećava puno toga, a sada ćemo videti koliko je bila učinkovita na mojoj i na maminoj kosi.

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: 

Nanesite na  celu dužinu kose prosušene peškirom, dobro utrljajte, zatim pročešljajte. Ostavite 5 do 10 minuta i temeljnto isperite. Da bi rezultati bili dugotrajni, pratite program održavanja. 
Nanesite 1 do 2 puta nedeljno.
Nivo nege 5
pH 3,0 - 4,0

KOLIKO ČESTO JE POTREBNO DA SE KORISTI: Dva do tri puta nedeljno
VREME APLICIRANJA: Pet do deset minuta
PREPORUČENA VLAŽNOST KOSE: Prosušena peškirom
ISPIRANJE: Oprati nakon nanošenja
PREPORUČUJE SE ZA: Normalnu kosu, gustu kosu
TIP KOSE: Oštećena, lomljiva kosa
DUŽINA KOSE: Sve dužine kose

A sad o načinu korišćenja. Kao što sam ranije spomenula, masku sam kupila kako bismo je mama i ja zajedno koristile. Mamina kosa je u tom periodu bila izuzetno lošeg kvaliteta, blajhana, izbeljivana, i imala je tragove nekadašnjeg mini vala, dok je moja kosa već tad bila u super stanju. Masku smo koristile tako što bismo nakon pranja kose, nanele malu količinu na kosu, držale od 10 minuta do 2 sata, kako smo kad imale vremena, pa bismo je zatim isprale i dalje nastavile sa stilizovanjem. Moram reći da ja uvek pokušam i da prespavam sa maskom, jer smatram 🙉 da što duže držim proizvod na kosi, to će efekat biti lepši, bolji itd. Probala sam to i sa ovom maskom i nisam primetila nikakvu razliku u odnosu na držanje same maske 10 minuta ili 2 sata. Kosa bi uvek izgledala jednako lepo😊 tako da smo se i mama i ja opredelile za opciju držanja maske nakon pranja kose do 30 minuta, i zatim detaljno ispiranje. Pokušala sam i nakon pranja kose, da uzmem malo proizvoda u veličini zrna graška i da ga na vlažnu kosu utrljam najviše u krajeve i da ne ispiram do sledećeg pranja.  Na mojoj kosi mi se ovaj efekat nikako nije dopao, jer mi se kosa mastila i u tim slučajevima sam bukvalnu sutra dan morala ponovo da je perem. Medjutim, na maminoj, suvoj kosi, ovakva primena proizvoda, nakon pranja bez ispiranja aplicirana u maloj količini na krajeve kose, je doprinela da njena kosa bukvalno "oživi" bude sjajnija, lepršavija, i nije se mastila kao što je bio slučaj sa mojom kosom. Možda je to zbog toga što je u tom periodu njena kosa zaista bila ekstremno oštećena. U svakom slučaju, nakon potrošene 2 kutije ja za ovu masku imam samo reči hvale. 

Moji utisci nakon korišćenja:

- kosa je izuzetno ali izuzetno meka!
- vraća sjaj kosi
- kosa se lako raščešljava
- prelepo miriše
- oporavlja jako oštećenu kosu nakon 3 meseca  redovnog korišćenja ( ovde mislim na maminu kosu, ona je masku koristila 3 meseca 2 puta nedeljno i nakon 3 meseca od početka korišćenja rezultati su bili i više nego očigledni)
- dubinski neguje kosu dugoročno
- izuzetno hrani kosu
- popravlja kvalitet 
- jača unutrašnju strukturu dlake pa kosa postaje elastičnija i ne kida se ( jako utiče na to da kosa prestane da se krza po krajevima i da krene da raste lepo)
- vraća kosi snagu i elastičnost, kao i onu prirodnu pokretljivost kose
- kosa postaje življa i lepša na dodir, a i vizuelno

Sastojci:


Link ka sajtu za analizu sastojaka  CosDNA Cosmetic Ingredients

Zaključak:

Ukoliko imate izuzetno, ekstremno oštećenu kosu, kojoj je neophodna jaka nega, onda je ovo maska koju tražite. Sigurno ćete već nakon prvog korišćenja primetiti razliku, ali da biste imali dugoročne rezultate, po mom iskustvu, neophodno je koristiti je u kontinuitetu minimum 3 meseca, 2 ili 3 puta nedeljno u zavisnosti od mogućnosti. Rekla bih da je ova maska i napravljena za specijalno oštećene tipove kose, ali čak i ako vam kosa nije oštećena mislim da efekat neće izostati i da bi, bilo ko, ko proba ovu masku sigurno bio zadovoljan njenim učinkom, bez obzira na tip kose.

Ono što mi se nije dopalo kod ove maske što joj realno budi rečeno i nije neka mana :) je što ja na svojoj kosi nisam primetila neku veliku promenu, u odnosu na to koliko je ta promena bila vidna na maminoj kosi. Medjutim, sigurna sam da ću ovu masku kupiti ponovo, jer je opravdala sve ono što je proizvodjač tvrdio. Definitivno jedna od najboljih proteinskih maski koju sam koristila.

PS. Mali update :) Sinoć sam potrošila poslednju "dozu" ove maske. Pre toga sam farbala kosu, a ne volim da se farbam jer stvarno imam utisak da mi i to farbanje jako oštećuje kosu. Nakon farbanja, nanela sam ovu masku, ostalo je taman za još to jedno korišćenje, od prilike, veličine manjeg oraha, pa sam sve nanela i lepo rasporedila po kosi i ostavila da deluje 2 sata. Kosa nakon ove maske, pa ne znam, fenomenalna! Ubaciću vam slike dan posle pranja, bez feniranja, ili peglanja, osušena prirodno, samo eto da vidite kako kosa izgleda. Sve preporuke za ovu masku.

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam 🌸💮🌺 Gordana🌸💮🌺 😊

Ukoliko se bavite pisanjem bloga, proverite ovaj link možda vam bude od koristi: