The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - Smile & Spirit - Beauty Blog

22 јун 2021

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Za The Ordinary proizvode sam čula pre nekih godinu dana i razmišljala sam da li da ih poručim sa Metropolitenovog sajta, jer su tad bili dostupni i za "online" kupovinu. Pošto meni treba vremena da "upoznam" proizvod 👀, dok sam se ja smislila šta želim da poručim, oni više nisu bili dostupni😭 u "online" varijanti. Tako da sam odustala od njih, sve do momenta dok sestra nije kupila svoj "Holy Grail" Niacinamide 10% + Zinc 1%, blago u maloj bočici sa pipetom, kojim je bila odušvljena! O bože, šta sve ove 3 kapi dnevno ne rade! - odlučila sam da kupim, pa da i sama istestiram kako će se ponašati na mojoj koži.

Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Kanada
Brend: The Ordinary
Cena:  860 dinara 
Pakovanje: 30 ml

Može se kupiti u Beogradu u Metropolitenu, a evo i linka do proizvoda: Niacinamide 10% + Zinc 1%

Na žalost, nije više dostupno za online kupovinu, tako da, ukoliko niste iz Beograda, pokušajte nekako da se organizujete kako biste ga kupili. Na instagramu ima dosta profila koji se bave prodajom The Ordinery proizvoda ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li su to originali, jer na tržištu (na žalost) postoji dosta falsifikata. Budite oprezni, jer ipak ih trebate stavljati na lice.

Niacinamid je vitamin B3, i naznačeno je da veoma efikasno čisti pore i uklanja tamne fleke sa lica. Ovaj proizvod sadrži visoku koncentraciju (10-postotnu) ovog vitamina, u kombinaciji sa cinkovom soli, koja reguliše stvaranje sebuma. Sve ovo bi trebalo da utiče da koža lica postane čistija, a ten ujednačeniji. Poseban fokus se stavlja na akne, mitisere i bubuljice, uz hvalospeve ovog seruma kako lice ostavlja savršeno čistim.



Sastav: Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan Gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


*sajt za proveru sastojaka http://cosdna.com/eng/ingredients.php .

Kao što i sami možete videti sastav mu je odličan. Ovo je vodeni serum i posebno je preporučljiv onima kojima se koža lako i brzo masti. Međutim i ukoliko nemate ovakvih problema, ukoliko vam je koža suva i dehidrirana, a imate neke fleke ili hiperpigmentacije na licu, mitisere, akne, bubuljice i posebno potkožne bubuljice, ovaj proizvod će doprineti da i vaša koža zablista. 

Serum je beličaste boje i poprilično je gust. Nema nikakav miris, možda blago miriše na "apotekarske" proizvode, ali i to veoma brzo nestane. Upija se brzinom svetlosti.

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Nanesite na čisto lice ujutru i/ili uveče, pre nanošenja nekih "težih" proizvoda, odnosno krema
* Trebalo bi izbegavati korišćenje u kombinaciji sa vitaminom C jer niacinamid može uticati na integritet čistog oblika vitamina C. Preporuka je da se  koriste naizmenično, a savet je da, ukoliko želite da koristite oba ova proizvoda u svojoj rutini, niacinamid nanosite ujutru, a vitamin C uveče. 

Prvih nekoliko dana, nakon što sam kupila ovaj proizvod, krenula sam da ga nanosim i ujutru i uveče. Ono što na Metropolitenovom sajtu ne piše, a ključno je kod svakog ovako jako koncentrovanog, seruma, je da je neophodno svega par kapi za celo lice. Prva dva dana nanosila sam 3-4 kapi, i primetila sam kako mi se na nekim delovima lica, stvaraju male bele gomilice, ne znam kako bih to drugačije nazvala, kao kad vam se koža peruta. Nakon nanošenja, ostajao bi dosta dugo onako lepljiv osećaj na licu. Shvatila sam vrlo brzo, da je to od prevelike količine proizvoda, i da mi je potrebno samo 2 kapi, za celo lice i vrat. Ukoliko preparat koristite i na dekolteu, tada će vam biti potrebne 3 do 4 kapi. Proizvod nemojte utrljavati u kožu, nego ga nežno tapkajte, kako bi izbegli stvaranje tih belih tragova. Blagim pokretima utapkavajte po celom licu, vratu i dekolteu. Kada ga nanesete pravilno, efekat je sjajan!. Veoma je važno da mu date malo vremena kako bi ga lice upilo i kako bi površinski sloj prestao da bude "lepljiv". Sve ovo se veoma brzo dešava, tako da ne morate brinuti da će vam trebati puno vremena kako biste naneli sledeći proizvod nakon njega.

Moji utisci nakon korišćenja:

S obzirom da mi je koža normalna i ponekad malo masnija u predelu T zone, nisam očekivala neki wau efekat od ovog proizvoda. Međutim, desilo se nešto sasvim suprotno od mojih očekivanja. Već nakon nekih mesec dana korišćenja, primetila sam koliko mi je koža čistija, bez mitisera, pore su bile manje vidljive, a hiperpigmentacije koje sam imala na čelu i obrazima su lagano počele da nestaju. Ovo sam definitivno pripisala niacinamidu, jer je jedino on bio nov u mojoj rutini. Nisam sigurna da bi te hiperpigmentacije potpuno mogle da nestanu samo uz korišćenje ovog seruma, pa se spremam da kupim i vitamin C kako bih se potpuno rešila flekica. Niacinamid, koristim svako jutro, tako što najpre umijem lice nekom izuzetno blagom umivalicom, pa zatim nanesem 4 kapi na lice, vrat i dekolte. Nisam sigurna da li ovaj proizvod utiče na bore i fine linije koje se pojavljuju oko očiju i usta ali definitivno primetim kako su tokom korišćenja ovog proizvoda i one postale manje vidljive. Pretpostavljam da je razlog tome mnogo čistija koža, jer prodire u kožu i dubinski čisti pore. 


Napomenuću i da ga sestra koristi puno duže od mene, više od 8 meseci. Njena koža je izrazito masna i ima problem sa rozaceom i pojavljivanjem crvenih pečata po licu od sunca. Od kada koristi niacinamid njena koža je postala otpornija, ne masti se skoro uopšte, a crvenilo je potpuno nestalo. Za nju je ovaj preparat otkriće i mislim da ne namerava više da se rastane od njega. 

Ovo je proizvod koji mogu koristiti i stariji i mladji, bez obzira na tip kože. Sestrina ćerka je imala veliki problem sa aknama i bubuljicama, a od kad koristi niacinamid koža joj se potpuno iščistila, a akne i mitiseri su nestali. Naravno, za sve ovo je bilo potrebno neko vreme, ne može preko noći da se pročisti koža, tako da imajte to u vidu. U svakom slučaju, budite uporni i redovni sa ovim proizvodom i rezultat sigurno neće izostati.


Update nakon letovanja: Još jedan veliki plus za niacinamid!!! Nakon letovanja su mi se na čelu i na bradi pojavile bubuljice, verovatno od sunca u kombinaciji sa spf-om i slanom vodom, kao i od velikih vrućina, od kojih mi je lice večito bilo mokro. Pošto mi je lice zaista dugo bilo čisto i nisam imala problema sa bubuljicama, posebno ne onim potkožnim, ove tri koje su mi se pojavile su me baš oneraspoložile. Medjutim, odmah po povratku s mora sam kritična mesta počela da tretiram niacinamidom ciljano i toliko sam oduševljena brzinom kojom su se sve bubuljice povukle, pa čak i velika potkožna na sredini brade! Bukvalno je bilo potrebno dva dana da se lice očisti. Ponovo sam sama sebi potvrdila koliko je ovaj proizvod sjajan!

Zaključak:

Ono što se većina pita je, da li ću ga kupiti ponovo? Proizvod mi je stvarno prijao, i veoma dugo mi traje, bez obzira na malu mililitražu iako ga koristim po licu, vratu i dekolteu, tako da se cenovno sigurno veoma isplati. Nezgodno je jedino što se trenutno može kupiti samo u Beogradu, a mnogi nisu u mogućnosti da odu u Metropoliten i da ga sami kupe. Ukoliko se ovo bude promenilo, i ako ponovo uvedu online kupovinu, definitivno će zauzimati mesto na mojoj polici. Do tad, mislim da ću dati šansu serumu za hidrataciju kože lica REVOX B77 Just Niacinamide 10%, jer sam pročitala na dosta mesta da je čak bolji od ovog The Ordinery, a pritom može se kupiti i online kao i u prodavnicama Alexandar Cosmetics - a. Naravno, napisaću vam i recenziju kada ga budem testirala, a naprviću i malo poređenje sa ovim The Ordinary niacinamidom. 

Do tad, pišite mi da li ste vi probali nešto od brenda The Ordinery, gde kupujete njihove proizvode i da li ste isprobali njihov niacinamid? 


PS.  Mali "update", nakon potrošenog prvog pakovanja, dobila sam na poklon drugu bočicu, koju smo koristili svi porodično i bukvalno smo se otimali. Nekome je bila dobra za pore, nekome je izlečila bubuljice, a opet neki su probali da stave niacinamide na ujede od komaraca. Verujte mi, ovaj proizvod je toliko dobar, da više uopšte nemam dilemu da li ću ga kupiti ponovo!!! Sigurno ga kupujem i to bar 2 odjednom, jer ga moramo imati na zalihama 😂 Nisam odustala od ideje da probam i Revoxov kao i od  još nekih drugih proizvodjača ali definitivno sam prezadovoljna ovim od The Ordinary i mislim da je ovo jedan od proizvoda koji bismo svi uvek trebali imati na policama kao i u dnevnoj rutini. Takodje želim da ponovim da su 2 kapi sasvim dovoljne za bukvalno celo lice i vrat i da ne treba preterivati sa količinom. Imam utisak da "utapkavanje" ovog proizvoda donosi najbolje rezultate (ne "razmazivati" nego onako blago utapkati po licu). 

Molim vas pišite  mi vaše utiske, da li ste isprobali i kako ste zadovoljni?

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri, prijatan dan želi vam Gordana.

2 коментара:

  1. Baš sam bila u potrazi za nekim "čudom" koje bi mi očistilo lice od akni, bubuljica i mitisera, kada sam naletela na ovaj tekst! Veruj mi zahvaljujem ti se svakog dana, za manje od 2 meseca lice mi se pročistilo, meni koja sam imala katastrofalnih problema sa licem još uvek nije jasno da li je moguće da ovako nešto postoji i da sada drugi mene pitaju šta koristim i kako imam tako lepo lice?! Hvala još jednom, volela bih da pišeš o još nekim The Ordinary proizvodima koje si probala. Puno pozdrava i poljubaca

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala za ovako lep komentar i jako mi je drago što ti ovaj serum tako prija :) Pokupovala sam dosta The Ordinary proizvoda, čak sam poručivala da mi donesu i iz Slovenije, i sad ih testiram pa nakon toga slede recenzije :)

    ОдговориИзбриши