2021-11-07 - Smile & Spirit - Beauty Blog

10 новембар 2021

ZIAJA | Svi proizvodi na jednom mestu

10 новембар 4
ZIAJA | Svi proizvodi na jednom mestu


Ziaja Manuka tree tonik za lice - Ovaj tonik sam dobila na poklon od sestre i iskreno nisam ništa previše očekivala od njega. Što se mene tiče, tonici za lice mi služe da recimo nakon što skinem šminku i nečistoće sa lica, proverim da li je nešto od proizvoda ostalo na koži. Ovi tonici sa pumpicama koji se u poslednje vreme pojavljuju izgledaju veoma lepo u tim pakovanjima. Medjutim, da li pakovanja opravdavaju njihovu cenu, kao i svrhu samog proizvoda? Šta vi mislite? Ova vrsta tonika, je za mene lično, bila veoma nepraktična jer ako bih koristila prskalicu ne retko bi se desilo da mi proizvod upadne u oči. S druge strane, ako sam htela da ga koristim sa blaznicom, morala sam bar 7,8 puta da prsnem na nju jer je jako malo proizvoda izlazilo. Onda bih skidala prskalicu pa bih tako natapala blaznicu, što je još dodatno komplikovalo stvar. Na kraju sam tonik prebacila u Baleinu flašicu kako bih ga potrošila, jer mi je bilo žao da mi stoji. Ovo nije bila dobra ideja, i ne savetujem vam da trošite proizvode samo "kako biste ih potrošili", posbno ako vidite da vam ne odgovaraju, kao što je bio slučaj samnom. Ovaj tonik mislim da bi odgovarao osobama sa masnom kožom, moguće da bi im čak i prijao. Ako imate normalnu, suvu ili kombinovanu kožu, mislim da ovaj tonik nije pravi izbor za vas. U svakom slučaju bih volela da mi pišete kakvi su vaši utisci ako ste ga koristili i da li uopšte koristite tonike i u koje svrhe😁 Nisam uspela da ga pronadjem na Lilly-jevom sajtu, nisam sigurna da li ga još uvek možete tamo kupiti ali vidim da se i dalje prodaje po apotekama. Sadrži ekstrakt lišća drveta manuka, cinkov glukonat koji bi trebao da pomogne da se smanji broj mitisera i da spreči začepljavanje pora. Takodje u sastavu se nalazi i bademova kiselina koja bi trebalo da vrši blagu eksfolijaciju i da ukloni mrtve ćelije sa kože, a laktobionska kiselina je tu za hidrataciju i poboljšavanje elastičnosti. Takodje, navedeno je da se u sastavu ovog tonika nalazi i provitamin b5 koji umiruje kožu. Deluje veoma zanimljivo ali eto meni nije bio ništa posebno, čak sam mi je dosta isušivao kožu.


09 новембар 2021

Hada Labo Tokyo Extreme Skin Regenerator Night Super Cream

09 новембар 2
Hada Labo Tokyo Extreme Skin Regenerator Night Super Cream

Moje dosadašnje iskustvo sa raznim kremama je poprilično čudno. Nemam neku svoju omiljenu kremu, koju iznova i iznova kupujem i koju bih redovno preporučivala drugima. U mom slučaju to zavisi, od godišnjeg doba, od trenutnog stanja moje kože, od godina i još puno nekih faktora. Recimo moj suprug, ima svoju omiljenu kremu 😁 Onu Nivea klasičnu plavu 🙊, sigurno svi znate koja je to krema😃 Ne menja je nikad, samo nju kupuje i ne bi je zamenio ni za jednu drugu (btw moram ga pitati da mi prenese svoje "utiske" o toj kremi kako bih eventualno prenela njegovo iskustvo, jer možda može biti nekom od koristi).  No da se vratimo na temu. Danas ću vam preneti svoje utiske o Hada Labo noćnoj kremi iz zlatne kolekcije. Pa krenimo redom.


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Japan
Brend: Hada Labo Tokyo
Cena:  redovna cena 2450 dinara, a može se često naći na akciji po ceni od 1709 dinara
Pakovanje: 50 ml

Može se kupiti u DM-u ili poručiti online. 

Mislim da u Lilly-ju ova linija još uvek nije dostupna ali nemojte me držati za reč.

Sastav: Aqua, Butylene Glycol, Isostearyl Isostearate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Dipropylene Glycol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Phytosteryl/Isostearyl/Cetyl/ Stearyl/Behenyl Dimer Dilinoleate, Phytosteryl Macadamiate, Arginine, Dimethicone, Cetyl Phosphate, Carbomer, Phenoxyethanol, Methylparaben, Sodium Hyaluronate, Olea Europaea Fruit Oil, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Aphanothece Sacrum Exopolysaccharides, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, Ammonium Acrylates Copolymer, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Pentylene Glycol.

*sajt za proveru sastojaka http://cosdna.com/eng/ingredients.php .

Kompanija Rohto Pharmaceutical Co., Ltd. je davne 2004. godine u Japanu, kreirala i predstavila, brend Hada Labo, sa sloganom "Savršeno i jednostavno". Njihov koncept obećava efikasnu negu kože, a proizvodi u sebi ne sadrže aditive, niti bilo kakve "nepotrebne" sastojke. Svi njihovi proizvodi su bez parabena, bez mirisa, bez boje i mineralnih ulja. Zanimljivo je, da je ova kompanija svoj put započela kao mala porodična apoteka 1899. godine i bila pionir u proizvodnji lekova, koliko sam ja mogla shvatiti na biljnoj bazi, za koje nije trebao recept. Danas je ovo druga po redu, najveća kompanija u Japanu, koja se bavi proizvodnjom farmaceutskih, kozmetičkih, zatim proizvoda za negu kože, kao i različitih zdravstvenih proizvoda.

Ova linija Hada Labo Tokyo je postala broj 1 u Japanu, i od 2004. godine do danas ovaj brend je, na tržište lansirao više od 60 različitih proizvoda za negu lica. Ono što je takodje interesantno, je da njihovi proizvodi odgovaraju svim tipovima kože. U svom sastavu imaju "super hijaluronsku kiselinu", a to je jedinstvena mešavina tri (ili više?!) vrsta hijaluronske kiseline, koja obezbeđuje dublju i višeslojnu hidrataciju, pri čemu drastično povećava nivo vlažnosti i elastičnosti kože.

Kada sve ovo iščitate, ukoliko se pre kupovine nekog proizvoda bavite njegovom istorijom 😀 onda se zaista nadjete u nekom stanju uzbudjenja pred njegovu kupovinu i korišćenje. Pošto sam onu osnovnu liniju probala, došlo je na red da svoju kožu počastim još nekom kremom ovog brenda.  Moram priznati da sam se dosta dugo dvoumila (izmedju ostalog čekajući akciju!) da li da kupim onu ljubičastu ili ovu zlatnu liniju. Takodje dilema mi je bila da li kupiti dnevnu ili noćnu kremu ili uzeti obe?  Pošto se sve ovo dešavalo 😂 tokom leta, a imala sam dosta dnevnih krema uključujući i one sa zaštitnim faktorom, izbor je pao na noćnu kremu iz zlatne kolekcije. Uz nju sam kupila i Hada Labo Tokyo Premium Super deep hidrator 150 ml i o njemu moram napisati posebnu recenziju. 


Ono što je najviše prelomilo da kupim baš ovu kremu, je to, što sam na mnogo mesta pročitala hvalospeve o njoj i njenoj "super moći" da intenzivno regeneriše, hidrira i zagladjuje !? kožu.  Navedeno je da u svom sastavu sadrži, čak pet vrsta hijaluronske kiseline, uključujući i one koje su zatvorene u uljanim kapsulama. Trebalo bi da štiti kožu od gubitka vlage više sati i da nakon njenog nanošenja, koža ujutru bude glatka, izuzetno sveža, jedra i hidrirana.

Sve ovo je bilo dovoljno, nakon tri meseca iscrpnog ispitivanja 🙉, da je kupim i proverim da li će se ovo pokazati kao tačno😊

Način korišćenja:

S obzirom da je noćna krema u pitanju, nanosi se pre spavanja, na celo lice, vrat i dekolte. Bar sam je ja tako koristila, uvrstivši je u svoju redovnu, večernju rutinu. Nakon umivanja, na lice bih nanela neki toner (koji mi nije obavezan i često, ukoliko nema potrebe za dodatnom hidratacijom preskačem ovaj korak), zatim serum (za hidrataciju ili neki drugi serum koji trenutno koristim) i kao treći korak nege bila bi ova krema. Bele je boje i veoma lepe i bogate teksture. Meka i svilenkasta i veoma, veoma hidratantna. 

Moji utisci nakon korišćenja:

Kada sam je prvi put nanela, učinilo mi se da je toliko bogata i nekim uljima, da će mi lice biti masno nakon nje. Posebno što je bilo letnje vreme, imala sam osećaj da će mi se koža lica znojiti cele noći. Medjutim, ovo se nije desilo😁. Krema se baš brzo upije u lice, i jako lepo ishidrira kožu. Ujutru je lice meko, nežno, sveže i ima predivan, zdrav sjaj. Krema dosta dugo traje i prilikom nanošenja, potrebna je stvarno mala količina jer se baš lepo razmazuje. Moja koža je normalna i meni je ova krema stvarno prijala, baš sam volela da je koristim. Pošto mi se u prvi mah učinilo da je masnija, odmah po otvaranju sam polovinu prebacila u drugu kutijicu kako bih dala mami da je i ona proba i vidi da li joj odgovara. Mama ima dosta suvu i dehidriranu kožu i ona je zaista oduševljena ovom kremom, da sam joj nakon što je potrošila kupila još jedno pakovanje. Na njenoj koži se jasno može videti promena, od suve i dehidrirane kože do svilenkaste, blistave i meke. Ujutru lice bude svetlo i jako lepo hidrirano.

Zaključak:

Veoma sam zadovoljna ovom kremom kao i njenim delovanjem na kožu. Nisam neki stručnjak ali uočila sam promene na svom licu (kao i na maminom!) pre i nakon potrošenog pakovanja. Moram navesti da je mama baš oduševljena ovom kremom i da mislim da sam joj pomogla da pronadje svog favorita za noćnu negu😃 A što se mene tiče, mislim da nastavljam potragu za kremom koja će mi postati nezamenljiva. Svakako, ovu kremu od srca preporučujem, posebno u zimskom periodu. U koliko se odlučite da je kupite sigurno nećete pogrešiti😊 i verujem da će se većina vas oduševiti, a možda i zadržati na njoj (bar) neko vreme. 

Ako imate neke preporuke za kreme koje vam se dopadaju i koje su vaši favoriti, kreme koje redovno kupujete i nikada ih ne biste zamenili nekim drugim, obavezno mi pišite! 

U koliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri, prijatan dan želi vam Gordana.