Balea Q10 serum za lice protiv bora - Smile & Spirit - Beauty Blog

21 април 2021

Balea Q10 serum za lice protiv bora

Bila sam u potrazi za nekom laganom kremom za zrelu kožu, koja sadrži Q10.  Kako sam se zatekla u DM-u gledajući po policama, ovaj Balein serum mi je sasvim slučajno zapao za oko.  Pošto mu je cena bila veoma pristupačna, a i količina nije prevelika, odlučila sam da ga kupim i testiram da li će mi odgovarati. Veoma lagana tekstura koja prija mom licu, baš me oduševila ova serum - kremica.


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Nemačka.
Brend: Balea, Nemačka.
Cena:  oko 500 din 
Pakovanje: 30 ml

Može se kupiti u DM drogerijama. Nisam uspela da nadjem link za online kupovinu ovog proizvoda, ali koliko sam mogla primetiti redovno se može naći na policama sa Baleinim proizvodima za lice u DM-u. Meni je ovo treće pakovanje i nije mi se desilo da odem da ga kupim a da ga nemaju na stanju.

Ovo je serum za lice za negu kože stariju od 30 godina. Deluje protiv bora, zagladjuje i jača strukturu kože, tako da redovnom upotrebom koža lica postaje lepa i negovana. 

Sastav: Aqua, Glycerin, Phenoxyethyl Caprylate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate, VP Copolymer, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Parfum, Gluconolactone, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ubiquinone, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate

Kažu da sadrži omega kompleks koji smanjuje bore i povećava elastičnost kože. Takodje je napomenuto da esencijalne masne kiseline povećavaju otpornost i regeneraciju kože. Idealan je za podlogu pre šminkanja. Namenjen je svim tipovima kože i veganski je proizvod ( što me naravno dodatno privuklo da ga isprobam). 

                           

Ne sadrži alkohol i veštačke boje, a naglašeno je da je bez nano čestica, bez parabena i parafina (mineralnih ulja).  Ja ne bih bila ja, da nisam krenula u istraživanje o tome šta su nanočestice. Pronašla sam predugačke tekstove koji objašnjavaju na koji način se nanočestice koriste u kozmetičkim proizvodima, i ono što sam kao laik zaključila, da su ove čestice bezopasne i da se mogu naći u preparatima sa SPF faktorom. Ne bih dalje dužila na ovu temu. U svakom slučaju, ovo je serum koji bi po svom sastavu trebao zaista da odgovara svakom tipu kože, bez nekih neželjenih alergijskih reakcija. 


Lagane je strukture, a boja mu je žućkasta, što bi trebalo da znači da sadrži naznačeni Q10 ali opet "moja istraživanja" su pokazala da je količina Q10 koja je prisutna u proizvodu veoma mala. To bi bio ovaj Ubiquinone koji se nalazi skoro na samom kraju liste sastojaka. 

Veliki plus dajem pakovanju, jer je pakovanje zaista fantastično! Dve pumpice su sasvim dovoljne za lice, vrat i dekolte, ako kremu ne nanosite u nekom debelom sloju.  Po meni bi sve kreme trebale da budu ovako pakovane. Miris mu je poprilično intenzivan, mada je to već individualno. Meni nije smetao ali ne bi mi smetalo i da je blaži (više bi mi prijao). Ovih 30 ml se poprilično brzo troši, posebno ukoliko serum nanosite svakog dana.

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Balea Q10 serum protiv bora naneti ujutro i uveče na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea. Izbegavati područje oko očiju i nežno umasirati.

Serum sam koristila najpre ujutru i uveče, medjutim, s obzirom na njegovu laganu strukturu, veoma brzo sam prestala da ga koristim uveče. Za uveče mi je potrebna neka malo "jača" i hranljivija krema, tako da sam ovaj serum uglavnom koristila kao podlogu za šminku. 

Moji utisci nakon korišćenja:

Ono što bih mogla da izdvojim kao omiljeni utisak koji je ovaj proizvod ostavio na mene, je da je savršen kao podloga za make up. Trenutno koristim treće po redu pakovanje, i mislim da ću sigurno nastaviti da ga kupujem. S obzirom da sam zaposlena, i da se radnim danima šminkam, ovaj serum koristim od ponedeljka do petka. Vikendom se opredelim za neku drugu kremu. Nisam neki "kremoman" da kod kuće imam paletu različitih krema i seruma, nego kad pronadjem šta mi odgovara uglavnom se jako dugo zadržim na tom proizvodu. Verujem da će to biti slučaj i sa ovim serumom. 

Zaključak:

Serum je veoma lagan, jako lepo zagladjuje kožu, odlično hidrira, ne iritira i ne masti kožu. Ne mogu reći da mi je neutralisao bore ali mi se svidja kako deluje na moju kožu i imam utisak da zaista povećava elastičnost i nekako podiže tonus. Kada nanesem ovaj serum imam utisak kao da sam umila lice vodom, stvarno neverovatno kako lepo hidrira. Mana mu je definitvno mala količina proizvoda u pakovanju, ali s obzirom na cenu neću se žaliti. Nije ovo serum koji će učiniti da vam bore sa lica nestanu ali lice deluje nekako svežije, odmornije i blistavije. Puder se fino blenda preko ovog seruma, bez obzira da li ga nanosim četkicom ili ga blendam uz pomoć beauty blendera. Preporučila bih ga svakom čija koža nije previše zahtevna i kome je potrebna neka fina, lagana dnevna krema koja neće opterećivati kožu. 

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.

 

9 коментара:

  1. Koristila sam ovu kremu do nedavno, baš kao i tebi i meni se jako dopala kao podloga pre pudera ili korektora u tom predelu ispod očiju. Trenutno koristim onu Multiaktiv kremu protiv podočnjaka ali neću se zadržati na njoj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar, ja ovu kremu nisam stavljala u predelu ispod očiju, koristila sam je redovno na licu i za to mi je super

      Избриши
  2. Ova kremica je super, ja je koristim jako dugo,stalno je kupujem i sebi i na poklon drugima. Veoma fina i kvalitetna krema za malo novca. Sve preporuke.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se u potpunosti sa tobom i ja je često kupim na poklon za rodjendan ili kada je 8.mart i stvarno su svi zadovoljni. Hvala ti za komentar

      Избриши
  3. Upravo kupila i bila mi je totalna nepoznanica, a sada sam zadovoljna čitajući recenzije pa planiram ostati na ovom serumu, hvala puno.

    ОдговориИзбриши
  4. I ja sam kupila ovaj serum, slucajno pretrazujuci police u DM. Sve sto ste napisale je tako, osim sto, a mozda tako treba, ujutro na kozi kao da ostane tanki sloj, onaj koji koza nije upila, koji se umivanjem otkloni.Uglavnom osjecaj je dobar, serum osvjezava kozu. Ja stavljam dnevnu kremu, poslije upijanja seruma, jer se bojim da mi je serum nedovoljan tokom dana. Javim se ako primjetim znacajnije promjene, pozitivne ili neke druge. Pozzz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepom objašnjenju i na malom update-u. Ako imaš neke preporuke za neke okoloočne kreme, ili za najbolje kreme za lice po tvom mišljenju napiši mi, sad sam u potrazi za nekom kremom koju bih testirala tokom zime :) Puno pozdrava

      Избриши