2021-05-16 - Smile & Spirit - Beauty Blog

17 мај 2021

REVOX B77 Just 20% Vitamin C antioksidantni serum za revitalizaciju kože lica

17 мај 2
REVOX B77 Just 20% Vitamin C antioksidantni serum za revitalizaciju kože lica

 Ovaj serum sam dobila na poklon od sestre. U to vreme sam bila u potrazi za nekim dobrim serumom sa vitaminom C i dvoumila sam se koji da kupim. Taman sam se spremala da kupim jedan koji mi se jako dopao po svim svojim karakteristikama (o njemu ću vam pisati neki drugi put) kada me je sestra iznenadila poklonom. Ona nije bila oduševljena ovim proizvodom. Prenela mi je svoje utiske i rekla da ne očekujem previše. S obzirom da sam pre toga koristila onaj Velnea serum sa vitaminom C (koji mi se btw jako dopao i čiju recenziju možete pročitati na linku Velnea vitamin C serum za lice) mislila sam, odlično, čisto da isprobam još nešto, što nije toliko jako, pa ako mi se dopadne super, ako ne kupiću svakako onaj koji sam planirala. 

Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Kada sam se na sajtu Alexandar Cosmetics raspitivala čiji je Revox brend, dobila sam odgovor da  je Revuele brend poreklom iz Evropske Unije.
Brend: Revox
Cena: 540 din
Pakovanje: 30 ml proizvoda
Kupljeno u prodavnici Alexandar Cosmetics, a može se poručiti i preko njihovog sajta, evo linka: 


 

Sastav: Water / Aqua, Vitamin C / Ascorbic Acid, Potassium Hydroxide, Propylene Glycol, Aloe Vera Leaf Extract / Aloe Barbadensis Leaf Extract, Green Tea Leaf Extract / Camellia Sinensis Leaf Extract, Phenoxyethanol, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Xanthan Gum, Disodium EDTA.



*Sajt za proveru sastojaka: http://cosdna.com/eng/

Kada sam pogledala sastav ovog proizvoda, zaista sam se prijatno iznenadila. Opet ne razumem se dovoljno u sve to, ali ovako laički koliko sam mogla da protumačim, sastav je poprilično dobar, jedino je pitanje koliko dugo taj vitamon C može ostati u tom "stabilnom" stanju, da ne oksidiše. Bočica jeste tamna, ali nije crna i providna je. Isto tako, sadrži i pipetu, pa svakim otvaranjem u samu bočicu ulazi nova količina vazduha. 

Proizvod nema skoro nikakav miris, srednje je gustine i žućkaste boje. Veoma je razmaziv i jako mala količina je potrebna za celo lice, vrat i dekolte, recimo nekih 5-6 kapi. Medjutim poprilično brzo se troši. 


U opisu proizvoda je navedeno da je ovo antioksidativni serum sa vitaminom C koji štiti kožu lica od slobodnih radikala, kao i zagađenja iz spoljašnje sredine. Trebalo bi da utiče na sintezu kolagena, da ujednačava i osvežava ten, zatim da ublaži hiperpigmentacije. Ovaj serum je obogaćen ekstraktima aloje i zelenog čaja koji deluju umirujuće na kožu lica. Mom licu je verovatno prijala ova aloja koju su naveli, i moguće da ona utiče na tako finu hidrataciju ovog seruma.

Sve u svemu, s obzirom da se nisam nadala ovom proizvodu, nakon što sam pročitala nekoliko recenzija o njemu, videla sam da su uglavnom slična mišljenja i da se poklapaju sa sestrinim. Navodno dosta njih je navelo da im ovaj proizvod ne radi apsolutno ništa. I pored ovakvih komentara, rešila sam da ga i sama isprobam, pa evo i mojih utisaka.

Način korišćenja i moji utisci nakon mesec dana korišćenja:

Proizvođač kaže ovako: Naneti ujutro 4-5 kapi na čisto lice. Masirati do potpune apsorpcije.

Što se mene tiče ja sam ovaj serum koristila i ujutru i uveče u periodu od mesec dana. Serum je veoma prijatan, prilično brzo se upija u lice i jako lepo hidrira (i to bi verovatno bilo sve što ovaj serum radi - jako lepo hidrira). Na početku korišćenja sam imala neke dve flekice na obrazu i jednu na nosu, te sam se fokusirala na njih da vidim hoće li izbledeti ili možda nestati tokom korišćenja ovog seruma. Od ukupno tri crvene flekice, jedna je potpuno nestala ali nisam sigurna da je ovaj serum zaslužan za to. Ostale dve su i dalje tu, ali su bar manje vidljive nego što je to bio slučaj pre početka korišćenja ovog seruma. Odličan je kao podloga za šminku, a i kreme sa spf faktorom jako lepo idu preko njega. Takodje i noćna nega je fina i lice ujutru ima onaj sjajan i zdrav izgled. Nisam sigurna da je samo ovaj proizvod zaslužan za to, ali s obzirom na njegov sastav i veoma povoljnu cenu mislim da ga nije loše imati, ako ništa drugo makar za tu dodatnu hidrataciju. 




Na sajtu Alexandar Cosmetics u opisu ovog proizvoda možete pronaći tekst u kome piše sa kojim proizvodima i na koji način ga možete kombinovati.

Zaključak:

Kao što sam na početku teksta napisala, moja sestra uopšte nije bila zadovoljna ovim proizvodom i bukvalno je rekla da njoj ovaj proizvod ne radi apsolutno ništa. Što se mog iskustva tiče, ne mogu biti baš toliko izričita. Mislim da proizvod (uopšte) nije efikasan kao neki drugi proizvodi ovog tipa koji su na skupljoj strani ali moram istaći da je moje lice volelo ovaj proizvod. Iskreno ne verujem da ću ga kupiti sama, jer daleko od toga da sam oduševljenja. Ukoliko ga nekad ponovo dobijem na poklon, mislim da ću ga trošiti možda u letnjem periodu za jutarnju rutinu pre SPF kreme i pre šminkanja, jer mi je lice tokom celog dana bilo lepo hidrirano, ništa me nije zatezalo niti mi smetalo (ili ću ga eventualno proslediti nekome ko bi želeo da ga testira). Pri tom, ten se jeste ujednačio i jedna od tri flekice je nestala, pa ne mogu biti toliko oštra kada je u pitanju ovaj serum. Da li bih ga preporučila drugima, i da li ga preporučujem da ga kupite...ako želite neki serum, koji ćete potrošiti brzo, a pri tom imati hidrirano lice i možda blago ujednačen ten, vi ga kupite, ali spremite se i na sestrinu stranu priče, da budete potpuno razočarani u proizvod, i da vam ne uradi ništa. Sigurno je bolje kupiti neki kvalitetan vitamin C i dati malo više para, jer ovo koliko god na njemu pisalo C20% ne mogu reći da i ima taj efekat.


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana