2021-03-21 - Smile & Spirit - Beauty Blog

24 март 2021

Anti Hairloss Mask RONNEY L - Arginina Complex 1000ml (maska protiv opadanja kose)

24 март 0
Anti Hairloss Mask RONNEY L - Arginina Complex 1000ml (maska protiv opadanja kose)


Kupila sam ovu masku kako bih je koristila umesto regeneratora za kosu nakon pranja, u nekim momentima kada mi se desi da žurim negde, a nemam čak ni tih 10tak minuta koliko bih mogla da držim neku masku po želji. Dugo sam čitala o ovoj maski, o njenom sastavu i o iskustvu onih koji su je probali. Iskreno, nisam mogla puno toga da saznam. Medjutim, zbog veoma pristupačne cene i ogromne mililitraže, odlučila sam da je kupim i istestiram. Veoma sam se prijatno iznenadila, pa evo i mojih utiska o njoj.

Informacije o proizvodu:

Zemlja porekla: Velika Britanija
Proizvođač: Ronney
Cena: 490 din za 1000 ml proizvoda
Kupila sam je u prodavnici Alexandar Cosmetics - link ka sajtu Alexandar Cosmetics
Link do proizvoda - Anti Hairloss Mask RONNEY L-Arginina Complex 1000ml pa ko želi može poručiti.


Intenzivno je bele boje i veoma prijatnog mirisa. Poprilično je gusta, po čemu se može zaključiti da je namenjena pre svega za profesionalnu upotrebu, po salonima. Veoma sporo se troši. Kupila sam je pre 10 meseci. Koristim je maltene nakon svakog pranja umesto regeneratora, kako bih lakše raščešljala kosu, a nekad je koristim i kao masku, odnosno tretman za kosu. Prilično se lepo razmazuje po kosi ali i ako deluje gušće, mislim da ovo nije maska kojoj bih se okrenula kako bih je samostalno koristila. U kombinaciji sa nekim "jačim" maskama daje lepe rezultate. 

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Masku treba naneti na opranu kosu, prosušenu peškirom, zatim raščešljati kosu i ostaviti da deluje 5 minuta. Potom isprati.

Kao što sam već napomenula, ovu masku sam pre svega kupila kako bih je koristila u momentima "žurbe" umesto regeneratora. Neću ovde pisati kako nisam ljubitelj regeneratora i ono što mislim o njima generalno, nego ću to ostaviti za neki naredni put i jednu detaljnu priču samo o regeneratorima.
Ovu masku sam prvih, sigurno 5 do 10 puta, koristila bukvalno kao što bih koristila regenerator. Stavila bih malu količinu na dlanove, protrljala i rasporedila po kosi, pa potom ostavila da odstoji na kosi nekih 3 do 5 minuta i onda bih detaljno isprala. Medjutim, pošto sam primetila da mojoj kosi ova maska zaista jako prija (što nije bio slučaj u samom početku, čak sam mislila da je tako komplet prosledim nekome) i da kosa čak i nakon 3 minuta bude toliko meka, nezamršena i glatka, odlučila sam da je isprobam na još dva načina. Prvo što sam testirala je da na opranu kosu stavim malo veću količinu maske, prekrivajući kosu od korena do vrha (izbegavajući teme, ali trudila sam se da pokrijem što veću dužinu kose). Kada ovo uradim, uz pomoć četke ( The Wet Brush ) detaljno očešljam kosu, kako bih bila sigurna da je maska zaista pokrila svu kosu ili bar najveći deo kose, izbegavajući samo teme. Ostavim da odstoji 30 minuta i isperem detaljno. Nakon ovakvog nanošenja, kosa bude toliko svilenkasta i meka, ima tako lep sjaj i hidriranost da sam bez obzira na pristupačnu cenu samog proizvoda, zaita počela da je "štedim" kako bi mi što duže trajala. Efekti su stvarno i više nego zadovoljavajući, uzimajući u obzir cenu i kvalitet. Naravno, nakon nanošenja maske i raščešljavanja kose obavezno stavim kapu za tuširanje (ukoliko je nemate poslužiće i obična kesa). Takodje, s obzirom da mi se maska poprilično dopala, želela sam da probam da je koristim i kao neki leave in preparat, tako što sam na vlažnu kosu nanosila veoma malu količinu ove maske i bila sam skoncentrisana samo na donji deo kose, od ušiju pa na dole. Ovaj način mi nije dao neke specijalne rezultate, imala sam utisak kao da ne radi ništa (mada ova maska i nije namenjena u te svrhe, ali aj sad objasni to nekom poput mene :) ), čak sam primetila kako mi se kosa mnooogo brže zaprlja nego kad ne stavim ovaj proizvod bez ispiranja. S toga, ovu masku isključivo koristim ili umesto regeneratora ili kao tretman nanoseći je na čistu kosu. 

Moji utisci nakon korišćenja:

Imam veoma pozitivne utiske što se ove maske tiče. Na prvom mestu odnos cena - kvalitet je fantastičan. Maska nije čudotvorna, neće vam preko noći popraviti kvalitet kose, niti će vam kosa postati na brzinu gusta. Nisam sigurna da li ova maska sprečava opadanje ili podstiče rast jer u mom slučaju nisam mogla to da primetim jer mi kosa ne opada. Verovatno ću je kupiti ponovo jer mi se dopada kako mi kosa izgleda nakon nje:

- ne slepljuje kosu
- ne masti je dodatno
- daje sjaj i volumen
- blago je hidrira (ali ne kao neke druge maske koje sam koristila )
- daje taj instant efekat lepe kose
- takodje mislim i da neguje kosu na duže staze, sporije deluje ali vidi se efekat
- idealna je kao zamena za balzam

Sastojci:

Aqua, Aqua Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Arginine, Parfum, Ethylhexyl Palmitate, Glyceryl Stearate, DMDM Hydantoin, Cyclopentasiloxane, Linalool, Dimethicone, Citric Acid

Zaključak:

Maska u sebi sadrži L - arginin i na njoj piše da sprečava opadanje kose. Ono što sam mogla pronaći na internetu je, da je L - arginin amino kiselina koja se naziva polu esencijalnom ili ne esencijalnom amino kiselinom, što negde znači da njen unos nije obavezan putem hrane. Da li ona utiče na opadanje kose i sprečavanje opadanja, to ne mogu reći jer se ne razumem dovoljno u ovu tematiku. Ono što mogu reći je da ova maska zaista utiče na poboljšanje kvaliteta kose ali nakon dosta dugog perioda korišćenja. Isto tako mi se čini da podstiče dubinsku regeneraciju vlasi, jer kosa nakon njene upotrebe izgleda hidrirano i meko. Takodje, kosa je nakon upotrebe glatka i ako imate problem sa mršenjem kose, ova maska može biti vaš izbor. Da li bih je preporučila, pa mogu reći da bih, super je imati jednu ovakvu masku, koju ćete s vremena na vreme koristiti i kao tretman i umesto regeneratora za kosu, ali se ne trebate osloniti na nju kao na jedinu negu.


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.