2021-04-25 - Smile & Spirit - Beauty Blog

28 април 2021

Ziaja Acai Berry Body Mousse

28 април 4
 Ziaja Acai Berry Body Mousse

 Nisam baš neki preveliki fan mazalica za telo, posebno onih koje se ne upijaju odmah, nego treba da se čeka kako bi ih koža upila. Volim da negujem telo ali preferiram one hidrantne, "lagane" butere ili mleka, koji neguju, ne ostavljaju lepljiv ili "vlažan" trag i bukvalno se momentalno upiju. Takodje ne volim uljane mazalice, a s obzirom da imam poprilično suvu kožu te "bogate", hranljive, bih baš trebala da koristim i zavolim, ali nešto mi ne polazi za rukom.

Dešava mi se, da mi mazalica mesecima stoji u kupatilu, a ja je preskačem, što naravno nije ni pohvalno, a ni preporučljivo. Ako  mi se još u mojoj potrazi za idealnom, "brzoupijajućom", modernom (večito se nadam da će izmisliti nešto za šta će mi trebati minut da se namažem, a posle čega će koža biti glatka, satenski meka i hidrirana), hranljivom ali nelepljivom (mogu li navesti još nešto?!) mazalicom, desi da naletim na neku koja ostavlja onaj "beličast" trag koji nikako da se upije, tu momentalno prosledjujem sestri, mami, kumi, drugarici ili bilo kome, ko nije toliko zahtevan kao ja!

 Dakle, da ste me pre tri meseca pitali koja mi je omiljena mazalica za telo, verujte mi ne bih mogla da navedem ni jednu, koja mom "izbirljivom" ukusu prija, ali ako me sad pitate to je  Ziaja Acai Berry Body Mousse!!!


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Poljska
Proizvođač: Ziaja
Cena: oko 500 din, a često se može naći i na popustu kada košta oko 400 din
Pakovanje: 200 ml proizvoda

Ovaj mus sam dobila na poklon, a videla sam da se može kupiti u Lilly i DM drogerijama.
Pokušala sam da ga pronadjem online ali na žalost izgleda ga trenutno nema u ponudi.

Pošto me poklončić iznenadio, nisam stigla da se prethodno detaljno informišem i iščitam sve moguće recenzije. S obzirom da kod kuće nisam imala ni jedan proizvod ovog tipa, rešila sam da ga isto veče i probam. Ovo je novi brend na našem tržištu, koji se nedavno pojavio i veoma brzo pokupio simpatije. 

"Ziaja je poljski proizvođač farmaceutskih proizvoda i visokokvalitetne kozmetike zasnovane na efikasnim sastojcima za negu lica, tela i kose. Kompaniju su osnovala dva farmaceuta, Aleksandra i Zenon Ziaja, 1989. godine. Ziaja brend obuhvata širok spektar proizvoda koji su dizajnirani da pomognu svim tipovima kože. Ovo je brend za celu porodicu i nudi specijalizovane linije kako za žene i muškarce, tako i za bebe i decu. Njihova ponuda uključuje više od 1000 vrsta proizvoda koji su "skin-friendly" i "environment-friendly" (pogoduju koži i životnoj sredini, spadaju u ekološko prihvatljive proizvode). Ziajine najprodavanije linije uključuju: liniju kozjeg mleka, liniju maslinovog ulja i liniju kakao maslaca, a od nedavno i ovu liniju sa acai berry bobicama."

Meni je ovo bio drugi kontakt sa ovim brendom (prvi je bila njihova dnevna krema od kozijeg mleka za lice i o njoj ću napisati detaljnu recenziju). Proizvode iz ove linije sa acai bobicama posmatram i merkav već duže vreme, ali sam bila fokusirana na proizvode za negu lica. Verovali ili ne, jako sam se obradovala kada sam ovo dobila na poklon i kada sam na pakovanju pročitala da je u pitanju "mus". Ovo me je odmah asociralo na nešto veoma lagano, nemasno, brzoupijajuće!!!!!



Sastav: Aqua, Isopropyl Palmitate, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dimethicone, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Ceteareth-20, Tocopheryl Acetate, Beta-Glucan, Euterpe Oleracea Fruit Extract, Hialuronian sodu, Sodium Polyacrylate Starch, Carbomer, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Parfum (Fragrance), Limonene, Linalool, CItronellol, Coumarin, Sodium Hydroxide, CI 16035

Na pakovanju je naznačeno da je ovo veoma lagan proizvod (pena ili mus) sastavljen od kompleksa prirodnih aktivnih supstanci: acai bobica, beta glukana, shea maslaca, vitamina E i hijalurnoske kiseline. Akcenat je stavljen na acai bobice koje su veoma moćan antioksidans. Efikasno neguje, zaglađuje, omekšava i hidrira kožu. Smanjuje hrapavost i ne ostavlja kožu lepljivom!!!!!  Dermatološki i alergološki testirano. Veganski je proizvod, a ono što je meni, kao i  verovatno mnogima, zapalo za oko, je, da je ovo proizvod "against effects of tech neck", odnosno, protiv bora koje su nastale usled stalnog naginjanja glave, na vratu i dekolteu, prilikom korišćenja mobilnih telefona, tableta i sl. Kao što sam na početku ovog teksta naglasila, s obzirom da nisam neki preterani fan mazalica, mislila sam, ako ništa drugo, s ovim proizvodom ću bar imati dobar motiv za korišćenje - ukloniti bore sa vrata


Miris i tekstura ovog proizvoda su fantastični! Toliko jedan nežan i prijatan miris, ne previše intenzivan, za koji verujem da bi se svima dopao. Ovo je pravi, pravcati mousse, samo ne za jelo nego za telo! Mene je odmah podsetio na umućenu slatku pavlaku, sa ukusom acai bobica :) Nežan, vazdušast, mek, a opet nekako "bogat" i negujući!



Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: "Umasirajte mousse u kožu i ostavite dok se potpuno ne upije. U slučaju isušene kože, koristite najmanje dva puta dnevno".

Kako sam ga ja koristila 
Od kad sam ga dobila, do danas, potrošila sam dva pakovanja ovog musa,treće trošim, a četvrtu kutiju imam u rezervi! Već prvo veče kad sam ga probala bila sam oduševljena. Konačno se pojavio super strava proizvod kreiran baš za mene! Ma sve mi odgovara kod ovog fantastičnog šlaga za telo! Miris, tekstura, hidratacija, upijanje, kako deluje na moju kožu, sve, baš sve mi se dopada! Mazala sam ga nakon kupanja, jako lepo se upija, bar je to slučaj sa mojom kožom. Veoma je lagan, ali isto tako i hranljiv, gustina mu je baš onakva kakva treba da bude. Taman dok namažete celo telo, on se fino upije i spremni ste za oblačenje. Ne ostavlja apsolutno nikakav trag, ni na telu, ni na odeći. Koža baš bude elastična i hidrirana i pri tom miriše predivno! Miris se ne zadržava predugo, taman koliko treba, ostaje ona nežna mirisna nota, koja je prijatna, osvežava i ne "guši" ni vas, a ni nikog u vašoj blizini. Drugu i treću kutiju sam kupila sa idejom da jednu trošim samo na vrat i dekolte, a jednu da imam za telo nakon tuširanja. Na vrat i dekolte nanosim i ujutru i uveče, i mnogo mi se svidja koliko mi je i ovaj deo lepo hidriran i uopšte dopada mi se ideja da imam specijalni mus za negu ovog područja. Mislim da i sami možete osetiti koliko sam zavolela ovaj proizvod i koliko sam srećna što konačno i ja imam svoju omiljenu mazalicu za telo!

Moji utisci nakon korišćenja:

Što se mene tiče ja sam završila svoju potragu za idealnom mazalicom, ovaj proizvod je za mene otkriće, moj favorit meseca, godine, decenije, zauvek! Pošto sam u startu bila oduševljena, prvu kutiju sam zaista jako brzo potrošila, mislim da mi nije trajala ni tri nedelje! Kod druge kutije sam postala "štedljivija" i stavila sam veći fokus na vrat i dekolte, ali s obzirom da sam želela da mažem i telo, brže bolje sam otišla i dokupila još dve kutije ovog musa, jedan za telo, a jedan "za rezervu". Mislila sam, samo da ga ne povuku iz prodaje ili da se ne desi da kad odem da ga kupim da ga nemaju. Nadam se da će nastaviti da stiže u DM i Lilly, jer poslednja dva puta kad sam bila, nisu ga imali. Ne znam da li utiče na bore na vratu i dekolteu, ne mogu da kažem da su nestale, ali da područje vrata i dekoltea izgleda lepše to je činjenica. Koža je svakako mnogo lepša, mekša, jedrija i ne znam da li je to neki moj subjektivni osećaj ali deluje mi i blistavije, svetlije i svežije nego ranije. 

Zaključak:

Prvo da zahvalim sestri što mi je baš ovo (između ostalog :)) kupila za rodjendan i što me spasila dalje potrage i gubljenja i novca i vremena, na različite mazalice koje mi možda (čitaj: sigurno!) ne bi odgovarale. Ova mi toliko paše, da stvarno ne mislim da prilazim polici na kojoj stoje ova sredstva za mazanje osim ako namenski ne krenem da kupim baš ovo! Svima onima, koji su poput mene, koji ne vole ulje na telu, lepljiv, mastan ili beli trag, kreme koje se dugo utrljavaju i za koje treba vreme da se razmažu i upiju, ovaj mus je idealna stvar. Spasiće vas svih muka koje ste do sad imali, bar je samnom to bio slučaj. Jedina mana mu je što ga evo već dve nedelje ne mogu pronaći ni u Dm-u ni u Lilly-ju :( Želela sam da kupim još kako ne bih ostala bez njega. Mislim da će biti idealan i za leto, jer prelepo hidrira. (Ostalo mi je još da istestiram da li će biti onog osećaja kad se posle tuširanja leti namažete, pa se kroz par minuta, ponovo "pojavi" proizvod koji ste prethodno navodno dobro umasirali u kožu, nadam se da znate na šta mislim). Bez obzira na to ja sam mus zavolela i za mene je ovo najbolji proizvod te vrste koji sam do sad probala, a verujte, probala sam ih baš dosta i ni jedan me nije ovoliko oduševio!!!!!

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.
 

26 април 2021

Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy

26 април 8
Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy

Najviše me pitate postoji li neki univerzalni recept protiv opadanja kose, koji bi svima dao rezultate. Svi bismo voleli da imamo lepu, bujnu i negovanu kosu. Ono što sam naučila na putu do zdrave i lepe kose je da, pre svega, treba biti uporan i rezultat sigurno neće izostati. Ponekad, to zaista nije lako, ali verujte mi, ako budete uporni i trudili se oko svoje kose, bez obzira koliko vam sad to izgledalo nedostižno, uspećete da joj popravite kvalitet, a samim tim će se rešiti i problem opadanja. Danas vam pišem o jednoj intreresantnoj maski za kosu, sa efektom zagrevanja, za rast i protiv opadanja kose.


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Francuska
Proizvođač: Revuele LTD, Pariz, Francuska
Cena: 449 din u Alexandar Cosmetics , mada može varirati u zavisnosti od prodajnog mesta.
Ja je kupujem u prodavnici Alexandar Cosmetics, ali je jednostavno možete poručiti i putem njihovog sajta. Link do maske - Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy 500ml pa ko želi može poručiti.


Dolazi u pakovanju od 500 ml, što je odlična količina s obzirom na veoma povoljnu cenu. Boja joj je beličasta i vuče na krem, prilično je gusta, tako da se veoma sporo troši. Meni je ovo treće pakovanje i prezadovoljna sam koliko mi dugo traje. 


Sastav: Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia,Siliqua Seed Extract, Zea Mays Starch, Hydrolyzed Keratin, Phenoxyethanol,Disodium EDTA , Parfum, Sodium Benzoate, Potassium, Sorbate, Citric Acid, Vanilyl Butyl Ether, Capsicum Frutescens Resin i Linalool.

Detaljno sam se bacila na analiziranje i  proučavanje sastava ove maske, s obzirom da piše da se prilikom korišćenja stavlja i na teme (OVO PREPORUČUJEM SVAKOM KO ŽELI DA PROBA OVU MASKU, DA NAJPRE DETALJNO I NA PUNO MESTA PROČITA ŠTO VIŠE O NJOJ I NJENOM DELOVANJU). Ova maska ne sadrži silikone ni parabene, i nekako više spada u prirodne preparate za negu kose. Na kutiji možete videti sliku ljute papričice, tako da se pretpostavlja da se i ona nalazi u sastavu. Capsicum Frutescens Resin - Predstavlja tu (mislim kajensku?) ljutu papriku. Medjutim ona nije pri vrhu liste sastojaka, ali definitivno jeste zastupljena (što ću detaljnije objasniti u načinu korišćenja). Ljuta paprika sadrži kapsaicin (koji je zaslužan za ljuti ukus same paprike), a kao sastojak ove maske ima zadatak da podstakne zagrevanje temena, što ubrzava cirkulaciju i pospešuje rast nove kose. Uspavani folikuli se na ovaj način "bude" pa kosa počinje da raste.  Ovo je maska za oštećenu kosu kojoj treba oporavak, maska za rast i protiv opadanja kose. Olakšava raščešljavanje i oblikovanje, a kosu čini sjajnom, mekom i svilenkastom. Kako je naglašeno, trebalo bi da regeneriše vlasi i da kosa nakon njene upotrebe postane jača i zdravija. Što se sastava tiče sadrži i keratriks, prirodni sastojak koji se može naći u rogaču, obiluje aminokiselinama koje utiču na obnavljanje same vlasi. Štiti kosu od mogućih oštećenja izazvanih mehaničkim, toplotnim (presa, figaro, različiti toplotni uvijači, fen...) ili čak i hemijskim tretmanima (farbanje, blajhanje, ravnjanje i sl..). Navodno, ovaj sastojak je odličan za tanku i oštećenu kosu, jer nakon duže upotrebe vlas postaje deblja i otpornija. Kosa postaje vizuelno lepša, hidrirana i dobija lep sjaj.  Ova maska je namenjena svakom tipu kose ali ja bih vam svakako savetovala da pre nego što uopšte probate da je stavite na kosu, odnosno na teme, proverite dobro kakav će efekat imati i da li će vam "pomoći" ili eventualno pogoršati neki vaš postojeći problem. Mislim da je veoma važno da znate da je efekat koji ova maska pruža, izuzetno zagrevanje temena, pa je zaista moguće da čak i onima koji nemaju baš nikakvih problema zasmeta ili naškodi. Posebno obazrivi trebate biti ukoliko imate problem sa seboreičnim dermatitisom, peruti ili nekom drugom vrstom bolesti kako ne biste napravili više štete nego koristi. 

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Masku treba naneti na vlažnu kosu i kožu glave (na teme!). Oko 1 minut od nanošenja, osetiće se efekat zagrevanja. Masku treba ostaviti na glavi oko 10 minuta pa potom detaljno isprati. Najbolji rezultati se postižu ukiliko se maska koristi 1 do 2 puta nedeljno u roku od 1 do 2 meseca. Pročitala sam na više mesta da bi nakon ovog vremena trebalo napraviti pauzu i neko vreme odmoriti kosu i kožu glave od ove (po mom skromnom mišljenju, poprilično, agresivne!) maske.

S obzirom da nemam nikakav problem sa kožom glave, niti bilo šta što bi eventualno moglo da me spreči da koristim ovu masku, rešila sam da je probam. U vreme kada sam je prvi put kupila, nisam imala problema sa opadanjem kose. Kod kuće sam isprobavala različite "home made" maske i pročitala sam da je ljuta paprika odlična za tu "mikrocirkulaciju" (čak sam pokušala sama da napravim i neki tonik na bazi ljute paprike ali to je priča za neki drugi put). Kada sam sasvim slučajno "snimila" ovu masku na polici u Aleksandar Cosmetics, rešila sam odmah da je kupim i istestiram. Sigurno ima već dve godine od kad sam je prvi put kupila. 

Kako sam je ja koristila 
Najpre sam ovu masku, nakon pranja kose nanela na mali deo glave, površine 2x2 cm kako bih istestirala jačinu tog "zagrevanja" i proverila da li će mi smetati. Nikada nisam bila alergična ali pošto sam istraživala i čitala recenzije, videla sam da je dosta devojaka i žena reklo da je efekat zagrevanja prilično jak i da treba biti obazriv. Ubrzo nakon nanošenja osetila sam zagrevanje. Pošto je površina na koju sam nanela masku bila mala, nisam imala utisak da je u pitanju neko ekstremno zagrevanje. Prvi put nisam nanela na celu kožu glave, isprala sam nakon desetak minuta i rešila da sledeće pranje pokušam da nanesem kao što piše u uputstvu. Tako sam i uradila, nakon pranja kose, masku sam nanela na teme i na dužinu. Dok sam je nanosila nisam ništa osetila, nakon neka 3-4 minuta od nanošenja, maska je počela da deluje. Imala sam utisak da mi "prži" glavu. U prvom momentu sam se uplašila, ali sam rešila da ipak sačekam tih 10 minuta. Bilo je letnje vreme i bilo je baš toplo u stanu, pa verujem da je i to dodatno doprinelo da imam taj utisak preteranog zagrevanja. Mogu vam reći da i nakon tih 10 minuta jačina tog zagrevanja nije oslabila. Teme mi je bilo toplo i stvarno sam imala čudan osećaj. Nisam isprala masku nakon 10 minuta, nego sam držala i duže da vidim kada će prestati da greje. Računala sam, da dokle god maska "greje" dotle i "radi"..Nakon 20 minuta od kako sam je stavila zagrevanje je postepeno počelo da slabi. Isprala sam je nakon pola sata od momenta od kad sam je stavila. Taj prvi put mi je stvarno bilo neobično i nisam bila sigurna da li ću je ponovo staviti na teme.

 

Masku sam kupila kako bih se fokusirala na zaliske, i mislila sam da ću je samo za to i koristiti. Da probam da probudim uspavane folikule i da mi na tim delovima poraste nova kosa, ukoliko je to moguće. Medjutim, kako sam krenula da je stavljam na početku, tako sam i nastavila dok nisam potrošila masku. Koristila sam je kao što i preporučuju, dva puta nedeljno. Prvo pakovanje sam potrošila za 2 meseca. 
                                                  

Napravila sam pauzu od 5 meseci pa sam kupila novo pakovanje, koje sam koristila jednom nedeljno i ono mi je trajalo malo više od četiri meseca. Ono što sam takodje testirala je da masku nanesem na vlažnu kosu ali pre pranja kose, dakle na "prljavu" kosu. Medjutim, tada nisam imala taj osećaj zagrevanja na temenu. Kao da nije radila ništa. Dva, tri puta sam je ovako testirala da bih utvrdila da li "radi" i sasvim sigurno mogu reći da na temenu nije bilo zagrevanja, ali sama kosa je bila lepa, hidrirana i meka. Nastavila sam masku da koristim nakon pranja kose. U više navrata sam probala da po nanošenju maske stavim i kapu za kupanje, pa preko nje običnu kapu kako bih pojačala ili produžila taj efekat zagrevanja. Moj utisak je da se teme posle nekog vremena navikne na ovu masku i onaj efekat "prženja" s početka prelazi više u neku prijatnu toplinu. 

Ono što sam ja smatrala kao veoma bitno je, da ipak, nakon primene ove maske, teme mora dobro da se ispere. Za vreme korišćenja maske, kosu sam prala i sutra dan, šamponom. Tako sam nekako imala osećaj da mi se proizvod ne nagomilava na temenu i da teme može da diše. Najveći strah mi je bio da mi ova maska ne zapuši folikule, da mi se ne nagomila previše, jer nikad ranije ni jednu masku nisam stavljala baš na teme. 

U poslednje vreme ovu masku koristim jednom ili dva puta mesečno, kao tretman, jer mi se jako sviđa kako moja kosa izgleda nakon ove maske.

  

Moji utisci nakon korišćenja:

Bila sam zaista prijatno iznenađena, jer i pored ovakvog načina primene (apliciranje maske na samo teme), kosa je zaista brzo rasla i bila hidrirana, meka, nije se mrsila i poprimila je lep, zdrav sjaj. Već u toku korišćenja prvog pakovanja maske, primetila sam pojavu nove kose. Na zaliscima se takodje pojavila nova kosa i kao da se nekako progustila. Moj problem je bio što ta kosa na zaliscima nije mogla da poraste u dužinu. Jeste se pojavila nova kosa i ti delovi glave su postali "tamniji" po čemu se jasno moglo videti da nova kosa raste, ali dostigla bi neku dužinu i tu bi stala sa rastom. Mislila sam da će ova kosa na zaliscima početi da raste u dužinu nakon primene drugog pakovanja, ali to se nije desilo. Ponovo je bilo puno nove kose, i ono što sam baš uočila je da prilikom pranja skoro i da nema dlaka na sve strane. Nisam u to vreme imala problem sa opadanjem kose, ali svakako sam primetila kako je količina vlasi koja opadne mnogo manja nego pre korišćenja ove maske. Najjači utisak, što se ove maske tiče, je da kosa raste kao iz vode

Zaključak:

Meni lično ova maska jako prija. Kupila sam i treće pakovanje, a nosila sam je i na poklon sestrama, drugaricama i zaista sam je u poslednje vreme preporučivala veoma često. Ono što uvek naglasim, kada nekome predložim da kupi ovu masku, je da najpre istestira reakciju na manjoj površini kože glave, kako ne bi bilo nekih neželjenih reakcija. Recimo moja sestra nije mogla da izdrži koliko je peklo i u startu je odustala od ove maske, jednostavno joj se osećaj koji je imala učinio kao nepodnošljiv i neprijatan. Drugarica je pak bila oduševljena efektom zagrevanja, toliko joj se dopalo da je odmah otišla da kupi zalihe ove maske kako je ne bi rasprodali. Što se mene tiče, nastaviću da je koristim. Uopšte ne opterećuje teme, a jako mi se dopada kosa nakon nje. Sjajna, glatka, hidrirana, čak i krajevi budu nekako nahranjeni i sveži, kao nakon šišanja. S obzirom na odnos cene i kvaliteta , ova maska od mene dobija čistu 10. Ovo je jedan od onih proizvoda koji ću verovatno nastaviti da koristim dokle god ga budu proizvodili. Definitivno je ubrajam u "All-Time Favorites"!

 


*Na slikama je kosa moje sestre i moja kosa, nakon korišćenja maske.


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.