Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy - Smile & Spirit - Beauty Blog

26 април 2021

Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy

Najviše me pitate postoji li neki univerzalni recept protiv opadanja kose, koji bi svima dao rezultate. Svi bismo voleli da imamo lepu, bujnu i negovanu kosu. Ono što sam naučila na putu do zdrave i lepe kose je da, pre svega, treba biti uporan i rezultat sigurno neće izostati. Ponekad, to zaista nije lako, ali verujte mi, ako budete uporni i trudili se oko svoje kose, bez obzira koliko vam sad to izgledalo nedostižno, uspećete da joj popravite kvalitet, a samim tim će se rešiti i problem opadanja. Danas vam pišem o jednoj intreresantnoj maski za kosu, sa efektom zagrevanja, za rast i protiv opadanja kose.


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Francuska
Proizvođač: Revuele LTD, Pariz, Francuska
Cena: 449 din u Alexandar Cosmetics , mada može varirati u zavisnosti od prodajnog mesta.
Ja je kupujem u prodavnici Alexandar Cosmetics, ali je jednostavno možete poručiti i putem njihovog sajta. Link do maske - Maska za stimulisanje rasta kose REVUELE Hot Therapy 500ml pa ko želi može poručiti.


Dolazi u pakovanju od 500 ml, što je odlična količina s obzirom na veoma povoljnu cenu. Boja joj je beličasta i vuče na krem, prilično je gusta, tako da se veoma sporo troši. Meni je ovo treće pakovanje i prezadovoljna sam koliko mi dugo traje. 


Sastav: Water, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Glycerin, Hydrolyzed Ceratonia,Siliqua Seed Extract, Zea Mays Starch, Hydrolyzed Keratin, Phenoxyethanol,Disodium EDTA , Parfum, Sodium Benzoate, Potassium, Sorbate, Citric Acid, Vanilyl Butyl Ether, Capsicum Frutescens Resin i Linalool.

Detaljno sam se bacila na analiziranje i  proučavanje sastava ove maske, s obzirom da piše da se prilikom korišćenja stavlja i na teme (OVO PREPORUČUJEM SVAKOM KO ŽELI DA PROBA OVU MASKU, DA NAJPRE DETALJNO I NA PUNO MESTA PROČITA ŠTO VIŠE O NJOJ I NJENOM DELOVANJU). Ova maska ne sadrži silikone ni parabene, i nekako više spada u prirodne preparate za negu kose. Na kutiji možete videti sliku ljute papričice, tako da se pretpostavlja da se i ona nalazi u sastavu. Capsicum Frutescens Resin - Predstavlja tu (mislim kajensku?) ljutu papriku. Medjutim ona nije pri vrhu liste sastojaka, ali definitivno jeste zastupljena (što ću detaljnije objasniti u načinu korišćenja). Ljuta paprika sadrži kapsaicin (koji je zaslužan za ljuti ukus same paprike), a kao sastojak ove maske ima zadatak da podstakne zagrevanje temena, što ubrzava cirkulaciju i pospešuje rast nove kose. Uspavani folikuli se na ovaj način "bude" pa kosa počinje da raste.  Ovo je maska za oštećenu kosu kojoj treba oporavak, maska za rast i protiv opadanja kose. Olakšava raščešljavanje i oblikovanje, a kosu čini sjajnom, mekom i svilenkastom. Kako je naglašeno, trebalo bi da regeneriše vlasi i da kosa nakon njene upotrebe postane jača i zdravija. Što se sastava tiče sadrži i keratriks, prirodni sastojak koji se može naći u rogaču, obiluje aminokiselinama koje utiču na obnavljanje same vlasi. Štiti kosu od mogućih oštećenja izazvanih mehaničkim, toplotnim (presa, figaro, različiti toplotni uvijači, fen...) ili čak i hemijskim tretmanima (farbanje, blajhanje, ravnjanje i sl..). Navodno, ovaj sastojak je odličan za tanku i oštećenu kosu, jer nakon duže upotrebe vlas postaje deblja i otpornija. Kosa postaje vizuelno lepša, hidrirana i dobija lep sjaj.  Ova maska je namenjena svakom tipu kose ali ja bih vam svakako savetovala da pre nego što uopšte probate da je stavite na kosu, odnosno na teme, proverite dobro kakav će efekat imati i da li će vam "pomoći" ili eventualno pogoršati neki vaš postojeći problem. Mislim da je veoma važno da znate da je efekat koji ova maska pruža, izuzetno zagrevanje temena, pa je zaista moguće da čak i onima koji nemaju baš nikakvih problema zasmeta ili naškodi. Posebno obazrivi trebate biti ukoliko imate problem sa seboreičnim dermatitisom, peruti ili nekom drugom vrstom bolesti kako ne biste napravili više štete nego koristi. 

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Masku treba naneti na vlažnu kosu i kožu glave (na teme!). Oko 1 minut od nanošenja, osetiće se efekat zagrevanja. Masku treba ostaviti na glavi oko 10 minuta pa potom detaljno isprati. Najbolji rezultati se postižu ukiliko se maska koristi 1 do 2 puta nedeljno u roku od 1 do 2 meseca. Pročitala sam na više mesta da bi nakon ovog vremena trebalo napraviti pauzu i neko vreme odmoriti kosu i kožu glave od ove (po mom skromnom mišljenju, poprilično, agresivne!) maske.

S obzirom da nemam nikakav problem sa kožom glave, niti bilo šta što bi eventualno moglo da me spreči da koristim ovu masku, rešila sam da je probam. U vreme kada sam je prvi put kupila, nisam imala problema sa opadanjem kose. Kod kuće sam isprobavala različite "home made" maske i pročitala sam da je ljuta paprika odlična za tu "mikrocirkulaciju" (čak sam pokušala sama da napravim i neki tonik na bazi ljute paprike ali to je priča za neki drugi put). Kada sam sasvim slučajno "snimila" ovu masku na polici u Aleksandar Cosmetics, rešila sam odmah da je kupim i istestiram. Sigurno ima već dve godine od kad sam je prvi put kupila. 

Kako sam je ja koristila 
Najpre sam ovu masku, nakon pranja kose nanela na mali deo glave, površine 2x2 cm kako bih istestirala jačinu tog "zagrevanja" i proverila da li će mi smetati. Nikada nisam bila alergična ali pošto sam istraživala i čitala recenzije, videla sam da je dosta devojaka i žena reklo da je efekat zagrevanja prilično jak i da treba biti obazriv. Ubrzo nakon nanošenja osetila sam zagrevanje. Pošto je površina na koju sam nanela masku bila mala, nisam imala utisak da je u pitanju neko ekstremno zagrevanje. Prvi put nisam nanela na celu kožu glave, isprala sam nakon desetak minuta i rešila da sledeće pranje pokušam da nanesem kao što piše u uputstvu. Tako sam i uradila, nakon pranja kose, masku sam nanela na teme i na dužinu. Dok sam je nanosila nisam ništa osetila, nakon neka 3-4 minuta od nanošenja, maska je počela da deluje. Imala sam utisak da mi "prži" glavu. U prvom momentu sam se uplašila, ali sam rešila da ipak sačekam tih 10 minuta. Bilo je letnje vreme i bilo je baš toplo u stanu, pa verujem da je i to dodatno doprinelo da imam taj utisak preteranog zagrevanja. Mogu vam reći da i nakon tih 10 minuta jačina tog zagrevanja nije oslabila. Teme mi je bilo toplo i stvarno sam imala čudan osećaj. Nisam isprala masku nakon 10 minuta, nego sam držala i duže da vidim kada će prestati da greje. Računala sam, da dokle god maska "greje" dotle i "radi"..Nakon 20 minuta od kako sam je stavila zagrevanje je postepeno počelo da slabi. Isprala sam je nakon pola sata od momenta od kad sam je stavila. Taj prvi put mi je stvarno bilo neobično i nisam bila sigurna da li ću je ponovo staviti na teme.

 

Masku sam kupila kako bih se fokusirala na zaliske, i mislila sam da ću je samo za to i koristiti. Da probam da probudim uspavane folikule i da mi na tim delovima poraste nova kosa, ukoliko je to moguće. Medjutim, kako sam krenula da je stavljam na početku, tako sam i nastavila dok nisam potrošila masku. Koristila sam je kao što i preporučuju, dva puta nedeljno. Prvo pakovanje sam potrošila za 2 meseca. 
                                                  

Napravila sam pauzu od 5 meseci pa sam kupila novo pakovanje, koje sam koristila jednom nedeljno i ono mi je trajalo malo više od četiri meseca. Ono što sam takodje testirala je da masku nanesem na vlažnu kosu ali pre pranja kose, dakle na "prljavu" kosu. Medjutim, tada nisam imala taj osećaj zagrevanja na temenu. Kao da nije radila ništa. Dva, tri puta sam je ovako testirala da bih utvrdila da li "radi" i sasvim sigurno mogu reći da na temenu nije bilo zagrevanja, ali sama kosa je bila lepa, hidrirana i meka. Nastavila sam masku da koristim nakon pranja kose. U više navrata sam probala da po nanošenju maske stavim i kapu za kupanje, pa preko nje običnu kapu kako bih pojačala ili produžila taj efekat zagrevanja. Moj utisak je da se teme posle nekog vremena navikne na ovu masku i onaj efekat "prženja" s početka prelazi više u neku prijatnu toplinu. 

Ono što sam ja smatrala kao veoma bitno je, da ipak, nakon primene ove maske, teme mora dobro da se ispere. Za vreme korišćenja maske, kosu sam prala i sutra dan, šamponom. Tako sam nekako imala osećaj da mi se proizvod ne nagomilava na temenu i da teme može da diše. Najveći strah mi je bio da mi ova maska ne zapuši folikule, da mi se ne nagomila previše, jer nikad ranije ni jednu masku nisam stavljala baš na teme. 

U poslednje vreme ovu masku koristim jednom ili dva puta mesečno, kao tretman, jer mi se jako sviđa kako moja kosa izgleda nakon ove maske.

  

Moji utisci nakon korišćenja:

Bila sam zaista prijatno iznenađena, jer i pored ovakvog načina primene (apliciranje maske na samo teme), kosa je zaista brzo rasla i bila hidrirana, meka, nije se mrsila i poprimila je lep, zdrav sjaj. Već u toku korišćenja prvog pakovanja maske, primetila sam pojavu nove kose. Na zaliscima se takodje pojavila nova kosa i kao da se nekako progustila. Moj problem je bio što ta kosa na zaliscima nije mogla da poraste u dužinu. Jeste se pojavila nova kosa i ti delovi glave su postali "tamniji" po čemu se jasno moglo videti da nova kosa raste, ali dostigla bi neku dužinu i tu bi stala sa rastom. Mislila sam da će ova kosa na zaliscima početi da raste u dužinu nakon primene drugog pakovanja, ali to se nije desilo. Ponovo je bilo puno nove kose, i ono što sam baš uočila je da prilikom pranja skoro i da nema dlaka na sve strane. Nisam u to vreme imala problem sa opadanjem kose, ali svakako sam primetila kako je količina vlasi koja opadne mnogo manja nego pre korišćenja ove maske. Najjači utisak, što se ove maske tiče, je da kosa raste kao iz vode

Zaključak:

Meni lično ova maska jako prija. Kupila sam i treće pakovanje, a nosila sam je i na poklon sestrama, drugaricama i zaista sam je u poslednje vreme preporučivala veoma često. Ono što uvek naglasim, kada nekome predložim da kupi ovu masku, je da najpre istestira reakciju na manjoj površini kože glave, kako ne bi bilo nekih neželjenih reakcija. Recimo moja sestra nije mogla da izdrži koliko je peklo i u startu je odustala od ove maske, jednostavno joj se osećaj koji je imala učinio kao nepodnošljiv i neprijatan. Drugarica je pak bila oduševljena efektom zagrevanja, toliko joj se dopalo da je odmah otišla da kupi zalihe ove maske kako je ne bi rasprodali. Što se mene tiče, nastaviću da je koristim. Uopšte ne opterećuje teme, a jako mi se dopada kosa nakon nje. Sjajna, glatka, hidrirana, čak i krajevi budu nekako nahranjeni i sveži, kao nakon šišanja. S obzirom na odnos cene i kvaliteta , ova maska od mene dobija čistu 10. Ovo je jedan od onih proizvoda koji ću verovatno nastaviti da koristim dokle god ga budu proizvodili. Definitivno je ubrajam u "All-Time Favorites"!

 


*Na slikama je kosa moje sestre i moja kosa, nakon korišćenja maske.


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana.

8 коментара:

  1. Jako mi se dopada kako pišeš i kako objašnjavaš. Odlučila sam da kupim ovu masku nakon pročitane recenzije i koristila sam je već 3 puta, jako mi se dopada. Iz predostrožnosti sam je probala prvo na manjem delu glave da se ne bih zeznula. Maska peče, u pravu si, ali nije sad nešto neizdrživo, bar za mene, ali verujem da bi mnogima i smetalo, zato i treba paziti. Javiću svoje utiske, plan mi je da je koristim 3 meseca

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Smile & Spirit6. мај 2021. 14:18

      Hvala za komentar, sigurno će značiti i drugima. Stvarno svako različito reaguje na ovu masku i na njeno "peckanje", meni takodje ne smeta, čak mi i prija. Trenutno je u Alexandar Cosmetics na akciji i košta 358 dinara! Traje minimum 3 meseca, sad treba iskoristiti popust

      Избриши
  2. Kupila, probala! Peče ali ništa wau!!! Sviđa mi se tekst, piši o još nekim maskama za rast kose i protiv opadanja. Šta mislis o Vichy šamponu protiv opadanja i o onim ampulama?

    ОдговориИзбриши
  3. Smile & Spirit6. мај 2021. 14:17

    Drago mi je da ti se dopada, hvala ti za komentar. Crveni Vichy je super, mada mu je cena malo jača, pisaću o njemu. Ampule sam takođe probala, odlične su ali ja sam uvek za neke "povoljnije" a prirodnije varijante. Pisaću detaljno o opadanju kose uskoro, pa ću tu navesti i proizvode koje sam ja koristila.

    ОдговориИзбриши
  4. Da li jako peče ova maska, jel podnošljivo ???

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zdravo, pa ne znam kako da ti prenesem osećaj koliko peče, nekad bude baš intenzivno, a opet nekad nije toliko jako. Zavisi i od toga koliko ti je koža glave osetljiva. Najbolje je da probaš na jednom delu, pa sama da proceniš. Nije skupa maska, ako ti i ne bude odgovarala uvek je možeš proslediti nekom. Meni se stvarno sviđa ali je ne koristim nakon svakog pranja. U poslednje vreme jednom mesečno.

      Избриши
  5. Pročitao sam sve tekstove na blogu i jako mi se dopada stil pisanja kao i informacije koje daješ. Kupio sam ovu masku nakon što sam pročitao tekst o njoj. Meni lično se baš dopada, prija mi i kupiću je sigurno ponovo. Postoji blagi osećaj peckanja na koži glave nakon nanošenja. Zamolio bih da pišeš još o problemu i rešenjima protiv opadanja kose, hvala na savetima i veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala i tebi, baš mi je drago što ti se dopada. Inače, puno me pitate o problemu sa opadanjem kose, pa ću se potruditi da o tome pišem više. Što se ove maske tiče, ja je redovno kupujem, potrošim jedno pakovanje, pa 3 meseca napravim pauzu i tako u krug. Ne znam da li si pročitao tekst o ricinusovom ulju, evo linka ka tekstu: https://smileandspirit.blogspot.com/2021/03/ricinusovo-ulje.html

      Избриши