2021-05-09 - Smile & Spirit - Beauty Blog

13 мај 2021

Ziaja Goat's Milk Day Cream

13 мај 0
Ziaja Goat's Milk Day Cream

- Ziaja kozije mleko dnevna krema za lice -

Ove zime mi je koža lica baš bila suva i tražila sam neku kremu koja bi mi hidrirala i "nahranila" lice ali da mi, pritom, ne zapuši pore i ne izmasti kožu (pošto mi je lice u T zoni sklono mašćenju). Trebala mi je neka "basic" krema, koju ću koristiti na svakodnevnom nivou, pa i kao podlogu za šminku. Ne volim da gomilam proizvode, i da kod kuće imam nekoliko različitih dnevnih i noćnih krema. Obično imam jednu dnevnu i jednu noćnu ili samo jednu koju koristim i ujutru i uveče. To dosta zavisi i od godišnjeg doba, kao i od stanja moje kože. S obzirom da su Ziaja proizvodi zimus, često bili na popustu, odlučila sam se da kupim Ziaja Goat's Milk Day Cream.


Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Poljska
Brend: Ziaja
Cena: 625 din, a često se može naći i na popustu kada košta oko 400 din (čini mi se!)
Pakovanje: 50 ml proizvoda
Kupila sam je u Lilly prodavnici, a može se poručiti i preko njihovog sajta, evo linka: Ziaja kozije mleko dnevna krema za lice
Takodje je možete pronaći i u DM-u. 

Sastav: Aqua (Water), Caprylic/Capric Triglyceride, Isononyl Isononanoate, Glycerin, Octocrylene, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Dimethicone, Glyceryl Stearate, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Lactobacillus/Milk Solids/Glycine Soja (Soybean) Oil Ferment, Cyclodextrin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Propylene Glycol, Goat Milk Extract, Retinyl Palmitate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, DMDM Hydantoin, Methylparaben, Ethylparaben, Parfum (Fragrance), Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Eugenol, Benzyl Salicylate, Alpha- Isomethyl Ionone, Coumarin, Limonene, Citric Acid

Što se sastava tiče, ne bih  se mnogo zadržavala. Navela sam sve sastojke koji ulaze u sastav ove kreme, pa ukoliko nekoga zanima detaljnije, može se posvetiti proučavanju. Na četvrtom mestu, liste sastojaka, se nalazi glicerin, a negde oko sredine postoji i taj "Goat Milk Extract" po čemu verujem da je ova krema i dobila ime. Miris joj nije očaravajuć, bar što se mene tiče, nije prejak, ali nije ni najlepši miris koji sam osetila kad su kreme u pitanju, više je na onoj strani mirisa koji nisu baš privlačni. 



Bele je boje, i ono što sam prvo primetila (pored tog čudnog mirisa) je da se toliko savršeno razmazuje, tako lepo hidrira, imate osećaj kao da je prepuna vode koja se bukvalno lepi i prodire u kožu i čini lice jedrim i svežim. Takodje sam primetila da je sama tekstura izuzetno "bogata", da ne kažem "masna", jer krema je baš neka kombinacija svega ovoga, pa mi se prvih nekoliko puta učinilo da bi mogla biti preteška za mene. Iskreno ću vam reći, ovo je bio jedan od onih proizvoda koji mi se u početku uopšte nije toliko svideo ali sam imala osećaj da mu trebam dati šansu.  Ovo je krema koja je namenjena suvoj koži i koži "sklonoj boranju", a naznačeno je da je 20+, što bi, po meni značilo, da je većina nas može koristiti bez obzira na godine. Ovaj sastav bi trebalo da revitalizuje, neguje i intenzivno hidrira kožu, kao i da poboljša samu strukturu kože i njenu elastičnost. U opisu ove kreme, na dosta mesta sam naletela da sadrži kompleks proteina kozjeg mleka, D-pantenol, UV filtere, vitamine A i E, kao i kalcijum. Učinilo mi se da bi ovo mogla biti jedna fina hranljiva krema za svaki dan, bez obzira na godine, što bi rekli, krema za sve generacije. 

Način korišćenja i moji utisci nakon 3 meseca korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: "Nanesite malu količinu kreme i nežno je tapkajte. Preporučuje se kao podloga za šminku..."

Kako je ja koristim: 

Prvi put sam ovu kremu stavila na lice uveče, i ako sam znala da je ovo dnevna krema, rešila sam da je stavljam dva puta dnevno. Nakon tog večernjeg nanošenja, učinilo mi se da mi neće odgovarati. I pored toga, što mi je lice u tom periodu bilo poprilično suvo i dehidrirano, imala sam utisak da je ova krema preteška i premasna za moju kožu. To je bio moj prvi utisak. Međutim, s obzirom da sam na mnogo mesta pročitala i pogledala dosta recenzija na YouTube-u o ovoj Ziaja liniji, rešila sam da joj dam šansu. Stvarno sam u prvom momentu baš bila razočarana ali sam mislila, ako ništa, koristiću je umesto kreme za ruke. Ujutru sam opet nanela kremu pa preko nje i puder i opet nešto nisam bila zadovoljna. Sve je to delovalo lepo, ali sam ja imala neki osećaj težine na licu od ove kreme. Opet sam googlala, čitala, gledala i ponovo sam videla kako je svi hvale, pa sam pomislila mora da ja radim nešto pogrešno ili jednostavno ova krema ne odgovara mojoj koži (ili godinama hehe). Ono što bih ja uradila i ujutru i uveče, bilo je da namažem ovu kremu u baš bogatom sloju na lice (jer kao što sam ranije napisala u to zimsko vreme, koža mi je baš bila nešto suva i dehidrirana). Mislila sam što više proizvoda stavim brže će mi se koža oporaviti. Prošlo je skoro mesec dana, već se videlo dno (prve) kutije, kad sam ukapirala da za ovaj proizvod u mom slučaju važi ono: manje je više! Lepo kaže plakata (he he): Nanesite MALU količinu kreme i nežno je tapkajte!!!!!!


Ostatak kreme sam nanosila u malom sloju, bukvalno utapkavajući je u lice! Naravno, krema je sjajna, prava, osnovna krema, koju zaista svako može koristiti, samo eto treba pronaći "količinu" koju ćete naneti na lice (vrat i dekolte, ne zaboavite i ne preskačite ove delove!), ili, jednostavno pratiti uputstvo sa pakovanja!

Zaključak:

Nakon tri pakovanja ove kreme, mogu reći da je ovo jedna od onih krema kojoj ću se sigurno rado vraćati ali (samo) u zimskom periodu. Nisam sigurna da bi mi ova krema odgovarala preko leta, jer je zaista izuzetno gusta i bogata i mislim da bi mi smetala na licu kad su velike vrućine. Mana ove kreme je što se bez obzira na količinu koju stavim, dosta brzo troši, bar je u mom slučaju bilo tako, posebno što sam je koristila i za negu vrata i dekoltea. Preporučila bih je osobama sa suvom kožom i po mom mišljenju mladje osobe koje imaju akne ili neke druge "probleme" na licu, nisam sigurna da treba da biraju ovako "bogate" kreme, jer se bojim da bi im ova krema dodatno mastila lice, bez obzira što je na pakovanju naznačeno da je za 20+. Uzmite u obzir da nisam stručna za ove stvari i da je sve ovo samo moj lični utisak o ovom proizvodu!

Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam Gordana