2021-05-23 - Smile & Spirit - Beauty Blog

24 мај 2021

RONNEY Multi Fruit Complex

24 мај 4
RONNEY Multi Fruit Complex

Već sam spominjala jednu masku ovog brenda kojom sam baš bila zadovoljna, pa sam rešila da probam još nešto iz ove kolekcije. Dok sam pretraživala po sajtu Alexandar Cosmetics videla sam da imaju akciju gde 1000 ml proizvoda košta 294 dinara! Pošto je ovo zaista ogromna količina, po veoma povoljnoj ceni, kuma i ja smo odlučile da podelimo, i obe da je testiramo. U daljem tekstu ću vam preneti naše utiske, pa procenite sami da li vredi "uložiti" u ovu masku ili ne 😊

Ostavljam vam link i do kuminog instagrama kako biste mogle da pogledate i njene slike i utiske o raznim drugim preparatima koje ona koristi u svojoj nezi Zenstvene i lepe .

Informacije o proizvodu i sastav:

Zemlja porekla: Velika Britanija
Proizvođač: Ronney
Cena: 490 din za 1000 ml proizvoda, a kad je na akciji cena joj je 294 din!
Kupila sam je u prodavnici Alexandar Cosmetics - link ka sajtu Alexandar Cosmetics

Sastav: Aqua, Ceteryl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Pyrus Malus Fruit Extract, Punica Granatum Bark Extract,DMDM Hydantion, Parfum, Etrhyl Palmitati, Glyceryl Stearate, Cyclopentasloxane, Dimethicone, Propylene Glycol, Citric Acid                                                               

Maska je bele boje i gustina joj je po mom mišljenu odlična. Nije previše retka da klizi kroz ruke, niti previše gusta da iz kutije ne možete uzeti dovoljnu količinu, taman kako treba, neka srednja gustina sa kojom se lako barata. Dešavalo mi se sa nekim maskama da kad je uzmem u ruku bukvalno mi isklizne sa ruke, pa pažljivo moram uzimati novu količinu. Sa ovom maskom to nije slučaj, zaista za gustinu sve pohvale. Što se samog sastava tiče (ostaviću ovde skreen shot) deluje mi da je okej i da nema nekih preterano štetnih sastojaka. Ukoliko se neko od vas koji me pratite bolje razume, zamolila bih vas da mi u komentarima ostavite svoje mišljenje, o sastavu, kao i u slučaju da ste masku koristili, kakvi su vaši utisci povodom nje.



*sajt za proveru sastojaka http://cosdna.com/eng/ingredients.php .

Miris joj je blag i prijatan, osvežavajući, voćni.

Način korišćenja:

Proizvodjač kaže ovako: Naznačeno je da je ovo maska sa voćnim kompleksom, koja hrani, regeneriše i jača oštećenu i suvu kosu, dajući joj lep sjaj. Dubinski prodire u sam folikul dlake, ispunjava nastala oštećenja i regeneriše ispucale krajeve. Eliminiše statički elektricitet i oblaže kosu zaštitnim filmom. Olakšava raščešljavanje.

- Naneti masku na vlažnu, opranu kosu
- Raščešljati celom dužinom i ostaviti da deluje 5 minuta
- Temeljno isprati

Ovo su saveti proizvođača i prilikom prva dva korišćenja pratila sam uputstvo sa ambalaže. Na opranu, vlažnu kosu bih nanela proizvod, raščešljala i ostavila da stoji 5 minuta. Nakon ispiranja i nakon što bi se kosa skroz osušila efekat je zaista bio odličan, uzimajući naravno u obzir cenu ove maske, i njenog kvaliteta - ja sam i više nego zadovoljna! Ne smatram da je ovo maska koja vam može drastično popraviti stanje (kvalitet) kose, posebno ukoliko je kosa izuzetno oštećena. Međutim, uz korišćenje još nekih preparata za negu, ova maska može biti odlična kao dopunska nega. S obzirom da ja volim da eksperimentišem, i da maske držim na kosi i duže od roka koji je naznačen na ambalaži, testirajući ovu masku, nekoliko puta sam prespavala sa njom, a nekoliko puta sam je držala tokom dana, od ujutru do uveče, pa bih nakon toga isprala. Kada stavim masku na kosu, kosu uvijem u punđu i preko tog dela kose stavim kapu za tuširanje ili običnu kesu koju učvrstim gumicom kako mi ne bi spala tokom spavanja. Preko obavezno stavim kapu. Imam neku frotirsku kapu koju sam poručila sa AliExpress-a i stvarno sam zadovoljna. Veoma je prijatna, ne steže, bukvalno je tokom spavanja ne osećate na glavi. Mogu vam ostaviti link ovde da vidite kako izgleda Kapa za kosu .

Moji utisci nakon korišćenja

          

Imam veoma pozitivne utiske kad je u pitanju ova maska, uopšte ovaj brend. Može vam se učiniti u početku da maska ne radi ništa, što je bio slučaj i sa mojom kumom. Na prvo nanošenje joj se maska nije dopala. Međutim, ako budete istrajne i date joj šansu nakon minimum mesec dana od korišćenja, verujem da ćete videti i rezultate. Zaista baš lepo hidrira i omekša kosu i da joj lep sjaj. Što se tiče oporavljanja iskrzalih delova, ne znam šta da vam kažem. Iskreno nisam sigurna da ni jedna maska može da oporavi ispucale krajeve. Ja svoju kosu redovno šišam na 2 meseca i nemam problem sa ispucalim krajevima ali primetim da mi je kosa od ove maske nekako zaglađenija i da stvarno eliminiše statiči elektricitet. Tako da volim da je koristim jer znam da i ako sa kosom ne uradim baš ništa, ako je uopšte ne stilizujem, izgledaće nakon ove maske skoro kao da je isfenirana. 

Zaključak:

Količina koja se dobije je ogromna. U pitanju je očigledno profesionalno pakovanje. Iz tog razloga smo kuma i ja zajedno kupile i podelile. Čak i kad podelite na pola, ostaje vam ogromna količina maske koja se prilično sporo troši. Lako se razmazuje i kada češljate kosu, četka sama klizi po kosi. Obavezno koristite neku četku za češljanje mokre kose poput The Wet brush Paddle . Na sajtu https://www.alexandar-cosmetics.com/ trenutno imaju akciju gde možete poručiti različite vrste ovih četki po veoma povoljnim cenama.  Moja preporuka je kada kupujete ove profesionalne maske u ovako velikim pakovanjima, da se dogovorite sa 2 drugarice pa da kupite zajedno. Em će vas maska izaći neverovatno jeftino, em ćete moći da istestirate više vrsta. Činjenica je da svako od nas ima različitu kosu, nekome odgovaraju proteini, nekome hidratacija ali postoji i ono što je svima zajedničko, da svaka od nas želi da joj se kosa ne umrsi nakon pranja, da nema onaj efekat gde one sitne dlačice lete oko glave i da kosa ima lep sjaj. Mislim da ova maska zadovoljava dosta mojih kriterijuma, kada su u pitanju ovako povoljne maske i sigurna sam da ću uskoro probati još neku masku iz ove kolekcije. Pišite mi da li ste vi probale neku masku od ovog brenda Ronney i kako vam se dopada.


Ukoliko vam se ovaj tekst dopao pišite mi, šaljite mi i svoje predloge o čemu biste još želeli da čitate ovde na blogu ili na Instagramu Smile & Spirit

Budite nasmejani i vedri,
prijatan dan želi vam vaša Gordana.